Събота, 20 Април 2024, 04:39

Румен Петков, АБВ: Районното полицейско управление в Ботевград работи с 40 души недокомплет

14 Юни 2018, 12:51
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3299 21


Престъпността в Ботевград- тема номер 1 по време на срещата-разговор с лидера на АБВ Румен Петков, която се състоя вчера в Хотел Ботевград.

Лидерът на АБВ не пропусна още в началото да отбележи, че сигурността е в града е на такова ниво, защото Ботевград е градът с най-голям дефицит на полицейски кадри. Румен Петков заяви категорично, че тук има 40 души недокомплект по признание на министъра на МВР. „За Ботевград това е много нещо. Това отива на 50% от състава. Припомням лъжите, които се изсипваха върху всички ни, че във всяко село ще има полицаи, ще вземем мерки за превъоръжаване, за нови автомобили, за гарантиране на горива, а всъщност това, което го има в Ботевград е способност да се ползва само един патрулно постови автомобил и не дай Боже да стане сакатлък на магистралате, изкарват го там и града остава без патрулна кола”.

По думите на Румен Петков това е унизително. То е административна неспособност, то е нежелание да се вникне в проблема на една голяма община, защото става въпрос за 36-37 хил. души население. „Говорим за 70 махали, за разпръсната територия и за нежелание на министъра на Вътрешните работи да реши въпроса.
Лидерът на АБВ сподели защо използва думи като нежелание и неспособност:

„На другия ден след срещата ни тук в Ботевград преди около 4 месеца аз бях при министъра на МВР и съм го информирал съвършено коректно за ситуацията в Ботевград. Казах му, че трябва да се вземат незабавни мерки. Първата стъпка е чрез сили от София град и София окръг да бъде попълнен съставът в Ботевград и втората- незабавно да се отиде към обявяване на конкурс за назначаване на служители, които да запълнят свободните бройки в Ботевград, защото няма районно полицейско управление, което да може да води ефективна борба с престъпността с такъв състав.

Румен Петков заяви, че въпреки това не бе направено нищо, не бяха взети мерки, като продължава да се задълбочава проблемът с проституирането, проблемът с наркотиците, проблемът с кражбите и грабежите, безчинствата на циганската група в Скравена. „Стигна се до задълбочаване на усещането за липса на държава в жителите на Ботевград и общината. Ние от АБВ настояваме да се предприемат спешни мерки, каквито законът за Министерството на вътрешните работи дава в правомощията в ръцете на министъра на вътрешните работи, анищо от това не се направи”.

Г-н Петков не пропусна да спомене и случая с тежкия побой преди няколко дни в дискотеката в Ботевград, както и в Скравена. „Това бе и причината ние да поискаме оставката на Министъра на вътрешните работи за несправяне, за нежелание да се справи, за неспособност да се справи.

За случая с Владимир Пелов и Марио Панчев Румен Петков подчерта, че дори журналистите приказваха, че избягалият затворник Пелов е в Ботевград. Лидерът на АБВ заяви, че дори не би коментирал позора с бягството от затвора на Пелов и Колев, като припомни, че само чистачката се противопостави на бегълците. И заяви категорично: „Това е позор, който новата българска история не познава”.

Според лидера на АБВ случаят в Ботевград е брутална саморазправа, за която престъпниците са си давали сметка, че няма държава, че могат да се разправят помежду си и да решават въпросите си, въпреки българската правоохранителна система, че те са недосегаеми за униформените на МВР просто защото такива в Ботевград няма.

Румен Петков повдигна и друг интересен въпрос. Как Марио Панчев, който преди около месец е бил задържан с незаконно оръжие е бил освободен, а дори оръжието не му е било иззето. „Значи това идва, за да покаже, че не просто няма държава, а че в редките случаи, в които има полиция в Ботевград, нещата се решават от друго място, защото тези полицаи, които са го пуснали, не са го пуснали, защото те така са решили, пуснали са го защото някой им е наредил. Този някои обаче не е шефът на РПУ-то в Ботевград.”

Г-н Петков обясни, че Валентин Радев, министърът на МВР си е измил ръцете с директора на Областна дирекция на МВР и с неговия заместник, а сам той за 4 месеца не е предприел нито една стъпка за попълване състава на РУ-Ботевград. По думите му как хора като министъра, като главния секретар и др. ще гледат състава на МВР, при положение, че той си дава сметка, че отстраняването на двамата, които са абсолютно невинни в случая става с някакво съгласие. „Те ще бъдат лишени от всякакъв кредит на доверие. И крайният резултат ще бъде деморализация на системата, защото се показа, че некадърието на министъра се изсипа върху главите на средния ръководен състав на МВР”.

Лидетър на АБВ даде пример, че Самоков като структура на населението в т.ч. етническа е същата като Ботевград, обаче там са с жива сила 2 пъти повече.

„И тази цинична простотия на министъра, казва, че поема ангажимент, че няма да взимат полицаи от Ботевград да ги командироват на морето. То няма как да вземеш”!

Последваха въпроси и мнения от граждани. Цеца Христова от ПП Атака Ботевград отправи 3 въпроса към Румен Петков. 1. Има ли натиск да не се отпускат полицаи в Ботевград, защото този проблем е от 11 години?
2. Преди дни се проведе баскетбола в София Балкан Ботевград- Лукойл Левски къде беше софийската полиция, когато зад баскетболистите- резерва, които седяха влезе една група, която започна да ги плюе, да ги бута и т.н.?

И третия въпрос: Преди 3-4 години се извършиха 5 публични разстрела в Ботевград. Г-н Пелов бе обвинен за разстрела на двамата братя роми. „Въпросът ми е следния защо не се направи нищо от по- горестоящите да се издири кой е поръчителят, защото самия Пелов няма интерес?

В отговор на 1-вия въпрос Румен Петков отговори, че щатното разписание на всяко едно управление е преценка на министъра, каква технология ще избере за попълването на бройката също. „Аз казах, че в страната 3500 души недокомплект е състава на МВР. Няма логика, няма начин да има политически натиск за неназначаване в Ботевград.

През последната година от Ботевград бяха изтеглени няколко служители- в София окръг и в Националната служба. Тоест се продължава обезкръвяването на Ботевград. Няма политическа сила, която да осъществи натиск върху, който и да е министър.За баскетбола балкан Левски Лукойл – това в залата беше абсурдно и затова прекратиха мача. Поведението на органите на реда е необяснимо.

Румен Петков обърна внимание, че още 2011 година има едно тежко престъпление на г-н Пелов. Обир на златарско ателие в центъра на Ботевград и произведена стрелба срещу полицай. Тогава МВР не си върши работата докрай. Всъщност той така и не влезе в съда. След година и половин съдът го освободи.

Присъстващите завиха, че единствено той- лидерът на АБВ е казал, че може би на екшъна е имало трети човек.

А по думите на г-н Петков полицаи си говорели, че с разстрела на Пелов никога няма да стане ясно къде е заровен другият избягал с него от затвора.

В заключение лидерът на АБВ заяви, че българския народ обича да го лъжат: „Ние обичаме да ни лъжат. Говорил съм с част от тези лъжци и им казвам- нали знаеш, че лъжеш, че ще назначиш във всяко село полицаи. Човекът отсреща казва- знам. И аз го питам тогава защо лъжеш и той отговаря- е не виждаш ли, че на хората им е кеф. И накрая човекът ми казва: ама те и те знаят, че ги лъжа ама искат да бъдат излъгани”.
Жителите са оплакаха от непрекъснатия шум в квартал Север в Ботевград. По думите им шумът и силната музика от 13,14,15 блок са принудили малкото останали семейства от 12 блок да продадат жилищата си за жълти стотинки. Така лека полека там се наставят семейства от ромски произход и завладяват целия квартал.


Източник: balkanec.bg

Коментари (21)

  • Отговори (14) (1)
    1. добавен от: Анонимен 14 Юни, 13:13

    И пак по Български,душички!!!!Добре,че сега установихте,че има недостиг на кадри в РУ-Ботевград.СМЕШНИЦИ!!!!!!

  • Отговори (16) (4)
    2. добавен от: Анонимен 14 Юни, 13:27

    ЗАЩО СЕ ПОКРИВА СЛУЧАЯ С ВЪОРЪЖЕНИТЕ ЦИГАНИ В ДИСКОТЕКА НОЩ И ДЕН
    ЗАКЛЮЧЕТЕ ТИХОМИР ЯПОНЕЦА,АКО БЕШЕ БЪЛГАРИН ДО СЕГА ДА Е СЛЕДАТВЕНИЯ АРЕСТ

  • Отговори (0) (13)
    3. добавен от: Анонимен 14 Юни, 13:34

    Da iadesh na Iaponeca-mykara

    • (8) (2)
      1. добавен от: Анонимен 14 Юни, 19:14

      Да ти еба майката неграмотен мангал.Скоро кръвчицата ви миризлива ще залее циганската махала

  • Отговори (10) (1)
    4. добавен от: Анонимен 14 Юни, 13:37

    №3 да знаеш че ти ще му го изядеш,мангал ГРОЗЕН,МИРИЗЛИВ!!!!!!

  • Отговори (8) (0)
    5. добавен от: Анонимен 14 Юни, 13:54

    Иапонец Китаец Тихомир тои работи за полициата у циганското обкражение

  • Отговори (2) (1)
    6. добавен от: Анонимен 14 Юни, 13:56

    ЕМИ ОНЯ КЪДЕТО ПОТРОШИ НОВАТА КИА ДА КУПИ НОВА БЕ!!!

  • Отговори (9) (6)
    7. добавен от: Анонимен 14 Юни, 14:35

    Когато нещата с полицията потръгнаха добре при Гергов, един не много висок депутат го изгони. И така нататИка...

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 15 Юни, 22:10

      И какво точно беше доброто тогава?

  • Отговори (13) (2)
    8. добавен от: Анонимен 14 Юни, 16:39

    Полицайте в Ботевград не са малко просто са некачествени начело с шефа им

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 16 Юни, 09:20

      Верно е :D

  • Отговори (8) (2)
    9. добавен от: Анонимен 14 Юни, 17:03

    Оставка на шефа на полицията пълен нещастник циганете дано влезнат у тях така да трошат

  • Отговори (1) (6)
    10. добавен от: Анонимен 14 Юни, 19:39

    И да ебат жена му пред него

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete