Петък, 19 Април 2024, 07:49

РУО даде положително становище по казуса със старото училище във Врачеш

15 Януари 2021, 18:10
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2249 2


Община Ботевград получи положително становище от началника на РУО-София-регион г-жа Росица Иванова на предложението за промяна предназначението на сградата на старото училище в село Врачеш. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов на днешния брифинг с местните медии.

Припомняме, че през юни 2020 година общинските съветници излязоха с декларация, с която настояха МОН и РУО - София регион да преразгледат позицията си по казуса със старото училище в село Врачеш. Организирана беше и подписка в селото.

До този момент РУО – София- регион даде две отрицателни становища на идеята за промяна предназначението на сградата, заради липса на убедителни аргументи, че в бъдеще селото няма да има потребност от още едно училище.
Вследствие становището на РУО, МОН също даде отрицателно становище, тъй като процедурата изисква положително становище от началник на РУО-София-реион, процедура, която се изисква за имоти с предназначение- учебна дейност.
Намерението на Общината е имотът да бъде разделен. Да се запази спортната площадка, като общинска собственост, за да се ползва от младежите, а сградата на училището и теренът под нея да бъдат продадени на инвеститор, който е проявил интерес с идеята да бъде изграден социален дом за възрастни хора.

„Това е една положителна развръзка. До момента срещахме несъгласие и директен отказ. Тази промяна идва след два отказа. Трябва да отбележим съдействието от страна на общинския съветник Дамян Маринов, който пое ангажимент да проведе разговор с г-жа Росица Иванова. Факт е, че вчера получихме официален документ, който „развърза ръцете” на образователния министър, тъй като е задължително да има положително становище от началника на РУО-София-регион”, каза кметът Гавалюгов.

„Очевидно нуждата от това училище отдавна е отпаднала. Повече от 10 години то не се ползва като такова и сградата се руши. Вярвам, че в кратък период тази сграда ще има възможност да изпълнява нова и полезна функция”, добави градоначалникът.

Той подчерта, че общината няма намерение да продава сградата за други цели, а само и единствено за предоставяне на социални услуги.



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (3)
    1. добавен от: Йордан 16 Януари, 23:29

    Дайте го на някой да си направи едно хотелче за вбъдеще

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Януари, 08:29

    Отново някой „наш човек” ще облажи........

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete