Четвъртък, 28 Март 2024, 22:50

РЗИ ще проверява сигнали за ниски температури в ботевградските училища

6 Февруари 2012, 14:34
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2303 1


Сигнали за ниски температури в класните стаи на ботевградските училища няма. Това съобщи д-р Тонка Маринова  от Районната здравна инспекция на София област за „Балканец”. Тя обясни, че до този момент сигнал от което и да е учебно заведение не е получен. „Ако имаме подобен случай веднага ще изпратим наши специалисти” обясни д-р Маринова.
Министърът на Образованието, младежта и науката Сергей Игнатов е разпоредил при обявяване на извънредна ваканция ДА се спазва определена процедура. Съгласно нея всички Районни инспекции всеки ден трябва да  следят температурите в съответното населено място (при неблагоприятни метрологични условия). Трябва да се следи  и броя на присъстващите учениците в клас (при грипна епидемия). При наличие на интензивен епидемичен процес и температури под допустимите стойности РЗИ уведомява началника Регионалния Инспекторат по Образование  и кмета на населеното място. В правомощията на кмета на общината е да обяви, след съгласуване с началника на РИО, прекратяване на учебния процес поради извънредни или непредвидени обстоятелства.
Мерките се налагат във връзка със зачестилите запитвания и молби относно обявяване на извънредна ваканция поради неблагоприятни метеорологични условия.  
От РЗИ казаха още, че при нередности сигнали могат да се подадат и те ще бъдат проверени.
 
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete