Четвъртък, 25 Април 2024, 23:05

С 12 служители започва дейност БКС

12 Февруари 2016, 15:04
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3581 37


С 12 служители първоначално започва дейността си новосъздаденото ОП „Благоустройство и комунално стопанство” (БКС) в Ботевград. Вече от една седмица е назначен и директорът на предприятието - Ангел Ангелов.
 
Първите дейности, които ще извършва новото ОП са сметосъбиране и сметоизвозване, заяви кметът на общината Иван Гавалюгов днес по време на брифинг с медиите. От Общински съвет има одобрена щатна бройка за тези две дейности - 16 души. Дейностите е необходимо да започнат веднага след 20 февруари, тъй като тогава изтича договорът на общината с „Еко Ес Мениджмънт”. Да припомним, че в момента тече оферта за доставка на сметосъбиращи машини. Срокът изтича на 17 февруари. С фирмата-победител веднага ще се сключи договор, която в рамките на 2-3 дни ще трябва да предостави техниката, заяви кметът. „Подсигурили сме се с вариант, ако се наложи да наемем временно техника. Има проведени разговори в тази посока”, посочи Гавалюгов. Той каза, че има желаещи да постъпят на работа в общинското предприятие. „Три машини се предвижда да бъдат обслужвани от по трима служители. Това са общо 12, които на първо време са абсолютно достатъчни”, заяви градоначалникът.
 
По решение на Общински съвет-Ботевград общинско предприятие "БКС" гр. Ботевград има утвърдена следната структура и щатен брой на служителите: Директор -1,  Ландшафтен архитект – 1, Счетоводител -1, отдел "Сметосъбиране и сметоизвозване" -16,  отдел "Чистота и благоустройство" -11, отдел "Ремонт и поддръжка общ. собственост" – 7. Общата численост на персонала е 37.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (37)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 15:13

    Бабо ебеца Ангелчо директор :lol: :lol: :lol:

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 15:36

    Не думай!!!

  • Отговори (0) (1)
    5. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 15:45

    Да направят Марко и Скинара общинска охрана,та цирка да е пълен :x

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 15:54

    Какво нещо е когато не си бил ръководител на обслужващо или производствено предприятие.Отстрани сметката е много лесна-три машини по трима души са девет и имаме трима резерва-12.Какво правим обаче ако някой обжалва поръчката за машините защото вероятността е много голяма(ако въобще има кандидати да продадат на тези цени читави машини)?Ще търсим други под наем,а колко ще бъде наема и защо не си наехме направо фирма да чисти?
    Дори и да няма обжалване и машините дойдат,една ако откаже работа какво правим с графика за извозване и въобще правен ли е такъв и някой ще го обяви ли на гражданите.Знам,че някой отдолу ще попита"Да не би при Георги да имаше?"Да,така е,но нали вече ще е друго -прозрачност и всичко в полза на гражданите.Дано да стане,но аз лично се съмнявам.Имам усещането,че нещата скоро ще започнат да боксуват,дано не съм прав.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 15:57

    За три дни машините трябва да се регистрират,застраховат,обслужат и хората да се обучат да работят с тях.Съмнявам се.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 16:03

    "Подсигурили сме се с вариант да наемем временно техника"?.Така е най-сладко,без поръчка и каквато цена ни предложат.Така комисионната се скрива зад обяснението-"Какво искате,в извънредна обстановка сме, да оставим града потънал в боклук ли"?

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 16:08

    Срока изтича на 17-сряда.Как ще стане тия машини да започнат да чистят от 20(СЪБОТА ) не ми е ясно?И никой ли на този брифинг не зададе тези въпроси които се задават тук?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 16:11

    Сега очаквам Георги да почне да вика Сметната палата за поръчките и договорите и да мери километрите и боклука на боклучарките.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete