Събота, 20 Април 2024, 14:12

С грандиозен спектакъл Езиков център "Марконис" закри учебната година

17 Юни 2019, 21:22
(7) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2465


За 14-та поредна година Езиков център „Марконис” отбеляза тържествено края на учебната година. Церемонията започна в 18.30ч. в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884”- гр. Ботевград пред многобройна публика от родители, приятели и близки на завършващите ученици и на езиковия център.

Преди официалната част, присъстващите изгледаха филм, посветен на успехите на „Марконис”, постигнати през изминалата 2018/2019 учебна година, сред които несъмнено трябва да отбележим участието на управителя на „Марконис” д-р Николай Николов в международна конференция "Международни перспективи в оценяването на световните езици" (IPAWL 2019)”, провела се на 30 – 31 януари т. г. в Кайро, където той изнесе научен доклад. Презентацията на д-р Николай Николов, озаглавена "T.I.M.E. оценяването – ефективно средство за оценка на езиковото и сценично представяне на обучаваните в процеса на обучението по английски език като чужд" предизвика огромен интерес у многобройната ентусиазирана публика.

След това публиката се потопи в света на приказните чудеса, където талантливите възпитаници на езиковия център демонстрираха актьорските си умения и перфектно овладян английски език, преплетени в театрално представление, озаглавено „Чудо ли е?”. Присъстващите видяха невероятна компилация от актьорско майсторство, сцени от реалния живот и приказките, редуващи се на английски и български език, песни и много забавни и поучителни моменти. В прекрасния спектакъл, който спретнаха талантливите ученици на езиковия център, взе участие и Общински духов оркестър с диригент Иванка Савова.

По традиция най-малките възпитаници на „Марконис” от Pre- Junior и A- Junior получиха свидетелствата си за завършено езиково ниво. Заедно с тях края на учебната година щастливи отбелязаха и по-големите ученици, които получиха сертификати на Университета Кеймбридж.

Думата за приветствено слово бе предоставена на д-р Николай Николов, който с огромно вълнение сподели няколко специални новини за постигнатите резултатите на възпитаниците през изминалата учебна година. „Вече имаме сертификати за детските нива от изпитите на университета Кеймбридж и статистиката е следната: от 33-ма ученици, 12 са с пълни шестици. Оценки между Отличен 5.50 и 6.00 по шестобалната система имат 23-ма човека. Средният успех на всички по шестобалната система е Отличен 5.59. Нещото, което мен силно ме впечатли е, че най-високите оценки на този изпит в детските нива са за компонент „говорене”- най-трудният. Средният успех за този компонент е Отличен 5.73.

По традиция управителят д-р Николов връчи две специални отличия „Ученик на годината 2019” и „Учител на годината 2019”. За отличен успех по английски език през изминалата учебна година, за силния му дух, за постоянното доказване на персоналните му достойнства, за изявените му лидерски качества и добре развита емоционална интелигентност, почетното звание „Ученик на годината 2019” се присъди на Никола Бориславов Иванов, който получи и сертификат на университета Кеймбридж с пълно отличие.

Голямото призвание „Учител на годината 2019” д-р Николов връчи на Полина Дишкова за уникалното й умение да отключва и най-здраво залостените двери на знанието, за таланта й безусловно да побеждава в просветителската мисия, както и за несравнимата й отдаденост и завиден чар в работата.

„Това почетно звание нямаше да държа днес в ръцете си, ако не бяхте всички Вие, които сте днес в залата и тези прекрасни ученици, които бяха невероятни във всеки един учебен час. Показаха колко са знаещи, можещи, а тази вечер показаха и колко са артистични. Благодаря и на Вас родителите за доверието и разбирането през цялата учебна година и не на последно място благодаря на безкрайно сплотения невероятен екип на нашето училище", каза Дишкова.


В знак на благодарност за професионализма и безупречната работа д-р Николов подари по една червена роза на преподавателите в „Марконис”- г-ца Кирилова, г-жа Муховска, г-жа Иванова, г-жа Дакова, г-жа Видинова, г-ца Дишкова и на г-жа Иванка Савова, диригент.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete