Четвъртък, 28 Март 2024, 12:46

С песни и танци бе отбелязан Денят на любителското художествено творчество в Трудовец

29 Февруари 2012, 23:07
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2422 5


Повече от 30 са самодейните състави  на територията на община Ботевград. Трудовец е с най-много самодейци и това са близо 100 човека, съобщи за „Балканец” председателят на читалище „Никола Ракитин” в с. Трудовец, г-жа Маргарита Стаменова. Това са общо пет самодейни формации, които работят активно през цялата година - певческа група „Весел живот” към пенсионерски клуб „Весел живот” с ръководител Магда Стефанова и отговорник Коцо Манчев, народен хор при читалище „Никола Ракитин” с диригент Стоян Димитров. Три са танцовите състави – единият „Жар” е с ръководител Румен Петров, „Младост”е с ръководител Весела Божкова и „Лъженчета” е с ръководител Иван Каменополски. Тази вечер всички те се събраха в пенсионерския клуб, този път да се веселят на маса, а не пред публика.
 „Много е трудно в днешно време да се осъществява такава дейност, тъй като хората отделят от свободното си време, дават душа и сили да покажат себе си, трудят се през цялата година и ние днес се постарахме този ден да бъде наистина празник за тях”, каза още г-жа Стаменова. За в бъдеще тя пожела на всички самодейци пълни салони, труда им да бъде оценен и това което правят да им носи удоволствие. Да представят Трудовец и България успешно на чуждестранните подиуми. Маргарита Стаменова благодари от тяхно име на кметът Веселин Драганов за  осигуряването и финансирането на  музикалната програма. Тя бе в изпълнение на  състав „Тип-Топ”. Кметът от своя страна отправи поздрав към всички присъстващи. Той изказа задоволството си от това, че е сред тях и им пожела да продължат да предават своя талант на години поколения напред и все така да продължават да веселят трудовчанските сърца.
Дългогодишният самодеец Веселин Вешков тази вечер бе един от гостите на тържеството. Пред наш репортер той каза: „Днес сме се събрали и млади и стари, дългогодишни и начинаещи, и всички сме благодарни на читалището, че не ни забравя в такъв момент и ни напомня на старите за младините, а на младите  дава подтик да се развиват за в бъдеще като самодейци”. Като бивш рецитатор и самодеен артист Вешков сподели, че това е било негово хоби. Още от ученическите години е участвал активно в най-развитата за времето си театрална самодейност. Играл е в много пиеси по литературни произведения като: „Под игото”, „Към пропаст”, „Борислав”, „Снаха”, „Свекърва” и др.
Сред гостите на празника на самодейците  бе и регионалният координатор на читалищата в Софиийска област Петя Мишева, секретарят на читалище „Никола Ракитин” Ваня Иванова, както  и председателят на пенсионерския клуб-Петко Лазаров.
 Заслужено място бе отделено и на най-малките участници в самодейното  творчество. По-големите по време на веселата част, демонстрираха танцовите си умения.

Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Март, 08:02

    Честит празник!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Март, 10:07

    Садам не се ли прояви като певец ?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Март, 13:42

    bravo kmete :) :)

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 1 Март, 14:18

    Много хубава вечер. Всички се забавляваха! Честит празник!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Виолета Кънчева гр,Пирдоп 6 Юни, 21:11

    Честит празник приятели,да празнувате дълги години с радост и веселие,

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete