Петък, 3 Април 2020, 00:36

Събират подписка за ремонт на пътя Сливница – Алдомировци - Габер

22 Февруари, 10:24
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 977 1


Жители на Сливница и Алдомировци събират подписи с искане за ремонт на републикански път IIІ-8112 - Сливница - Алдомировци - Бърложница - Драготинци – Габер. Хората са недоволни от състоянието на пътя свързващ общинския град с най-голямото село в общината, който е и връзка с Община Драгоман през село Габер. Дължината на целия път е 21,2 км.

В Алдомировци подписи се събират в хранителния магазин до Здравната служба, както и в заведението на самия център. В Сливница подписи се събират в кафенето след прелеза посока София /Тотал/, както и в магазин за дрехи "Цуци". Подписката е организирана от човек, който не е жител на село Алдомировци, но често използва пътя.
От справка на „Областно пътно управление” София става ясно, че преписките по сигнали само за изминалата 2019-та година са общо 16. Сигнали са подавани от ОД МВР РУ – Сливница, Община Драгоман, Институт по пътна безопасност и жители. Жалба има и от един народен представител.

В доклада на Председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” до министър Петя Аврамова се казва, че ще се търсят възможности през 2020 г. за възлагане цялостен ремонт. Основното което се повтаря в отговорите на докладите, е че е необходимо да бъде възложен проект за цялостен ремонт и обезпечаването му с необходимите средства за да бъде изпълнен. Приоритетите за финансиране на обекти се определят от АПИ и по-точно управителният му съвет.Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 06:27

    Има огромна и спешна нужда от ремонт на този път

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (9)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (9)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (755)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (66)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (58)
70% Complete
Мир по Земята (120)
70% Complete