Петък, 29 Март 2024, 03:31

Събират подписка за ремонт на пътя Сливница – Алдомировци - Габер

22 Февруари 2020, 10:24
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 2372 5


Жители на Сливница и Алдомировци събират подписи с искане за ремонт на републикански път IIІ-8112 - Сливница - Алдомировци - Бърложница - Драготинци – Габер. Хората са недоволни от състоянието на пътя свързващ общинския град с най-голямото село в общината, който е и връзка с Община Драгоман през село Габер. Дължината на целия път е 21,2 км.

В Алдомировци подписи се събират в хранителния магазин до Здравната служба, както и в заведението на самия център. В Сливница подписи се събират в кафенето след прелеза посока София /Тотал/, както и в магазин за дрехи "Цуци". Подписката е организирана от човек, който не е жител на село Алдомировци, но често използва пътя.
От справка на „Областно пътно управление” София става ясно, че преписките по сигнали само за изминалата 2019-та година са общо 16. Сигнали са подавани от ОД МВР РУ – Сливница, Община Драгоман, Институт по пътна безопасност и жители. Жалба има и от един народен представител.

В доклада на Председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” до министър Петя Аврамова се казва, че ще се търсят възможности през 2020 г. за възлагане цялостен ремонт. Основното което се повтаря в отговорите на докладите, е че е необходимо да бъде възложен проект за цялостен ремонт и обезпечаването му с необходимите средства за да бъде изпълнен. Приоритетите за финансиране на обекти се определят от АПИ и по-точно управителният му съвет.



Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 06:27

    Има огромна и спешна нужда от ремонт на този път

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Инж. Димитров 27 Ноември, 19:32

    Подписката я организирах аз. Отначало предвиждах да съберем подписи само от жители на с. Алдомировци, но две активни момичета - Надя и Дарина - предложиха молбата да подписват и жители на Сливница, Бърложница, Драготинци, Извор и Габер. С тяхна активна помощ събрахме 1080 подписа, като там се подписаха и хора от още поне 10-на селища, които ползват път 8112. Нещата започнаха пред май 2019 г., когато аз само от свое име написах на АПИ за ужасното състояние на пътя. Отговори самият шеф инж. Георги Терзийски - знаем за лошия път, но няма пари. Тогава реших да организираме подписка. Изпратих до АПИ нова жалба с приложените 1080 подписа. Отново отговорът бе подобен. Въпреки това от кумова срама това лято бяха отремонтирани 100-на метра от пътя на входа на с. Алдомировци. Ремонтът бе извършен с неподходяща техника и вместо за 5-6 дни той продължи едва ли не 2 месеца. Тогава реших да се обърна към трима депутати от София- област и към министър Петя Аврамова с надеждата въпросът за път 8112 да се повдигне на парламентарен контрол. За съжаление нито един от тримата не отговори. Неочаквано на 11 ноември 2020 г. получих писмо от проф. Олег Асенов - член на УС на АПИ, в което ме уведомява, че има договор за проект за превантивен ремонт, който ще се извърши през 2021 г. За моя голяма изненада, пътувайки на 25 ноември до Алдомировци видях, че е започнал този ремонт. Подозирам, че министър Аврамова е разпоредила да започне ремонта. Дано нещата се задвижат най-сетне. Накрая искам да ви уведомя, че кметовете на Алдомировци и Сливница нямат никаква заслуга за това!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: СВЕТОСЛАВ ТОШЕВ 16 Декември, 19:26

    Уважаеми инж. Димитров, Надя и Дарина, вчера минах по пътя в отсечката Сливница- Алдомировци. Първо това не е "Превантивен ремонт" защото съгласно Наредба РД-02-20-19/2012 на АПИ: Текущият ремонт на пътищата включва работите, свързани с отстраняването на локални повреди вследствие нормалната експлоатация на пътя и на повреди по пътната настилка, пътните съоръжения и принадлежности, с които не се променят конструкцията и техническите характеристики на платното за движение. Очевидно става въпрос за друг вид ремонт . Второ: Какъвто и договор да е сключен за ремонта на този изстрадал път, безусловно трябва да се спазват изискванията за технологичен ред и дисциплина, защото господата от АПИ ще отчетат и усвоят едни средства от нашите и вашите данъци, а догодина пътя ще бъде в още по-лошо състояние отколкото беше досега.
    Ако имате лостове изискаите от общината или от АПИ проекта и осъществявайте контрол по изпълнението на договора. Вероятно е твърде късно, защото като гледах вчера как полагат асфалта върху калта , вероятно вече са пред завършване. Жалко.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Любо 11 Март, 15:52

    Браво че се започна ремонта на пътя 8112 от много години не пипнат . Удпех

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: ..,........ 27 Октомври, 13:43

    Защо не завършихте ремонта на пътя . Пътя не е обезопасен има и свлачище

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete