Вторник, 23 Април 2024, 13:53

Самодейци от читалищата в Ботевград и Правец със съвместен Коледен концерт

21 Декември 2016, 22:29
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3959 9


В навечерието на коледните и новогодишни празници днес жителите на община Правец се събраха в НЧ „Заря 1895”, където се състоя Коледен концерт, който тази година се осъществява съвместно между народно читалище „Заря 1895” гр. Правец и народно читалище „Христо Ботев 1884” гр. Ботевград. Събитието започна в 18:00ч.
 
„Концертът е израз на доброто сътрудничество между двете читалища и е тяхното пожелание по повод наближаващите празници”, каза водещата. Специален гост и участник в празничния спектакъл бе г-жа Анжела  Родео, изпълнителен директор на Комисията за образователен и културен обмен на „Фул Брайт” за България.
 
В празничната програма взеха участие самодейците от двете читалища.
 
В първата част на коледния концерт се включиха самодейците от читалището в Ботевград: Мажоретен състав с ръководители Иванка Христова и Поля Герашка, Младежки духов оркестър с ръководител Константин Гайдарски, КСА „Балкан“ с треньор Добринка Николова, детски хор „Бонка Големанова” с ръководител Боряна Нешкова, Щатен духов оркестър с диригент Иванка Савова, Руски танц, женска вокална група с диригент Ангелина Болярска, смесен градски хор „Стамен Панчев” с диригент Татяна Цонкова, детски танцов състав и фолклорен ансамбъл „Ботевград” с ръководител Стоян Стоянов.
 
Във втората част на празничната програма се изявиха самодейците от НЧ „Заря 1895” гр. Правец – Детска балетна школа „Снежинки” с ръководител Ангелина Сергеевна, Школа по акордеон с ръководител Здравка Цонева, Латиноамерикански танци „Пасо добле” с ръководител Стефан Парпулов, танц „Коледари” – танцов ансамбъл „Заря” с ръководител Мариян Василев, Детска група за народно пеене с ръководител Диляна Гоцева, Детски танцов състав с хореограф Нора Василева, Танцов ансамбъл „Заря” с ръководител Мариян Василев, Детски народен оркестър с диригенти Димитър Панчев и Деян Пенков, солова песен в изпълнение на Анжела Ромео, малък танцов състав с ръководител Нора Василева.
 
Концертът не премина без празнична томбола, в която бяха раздадени 30 награди, осигурени от спонсори, подсигурили:
 
Фирма „Деваго” ООД- куфар, фирма „Пачо 64”ЕООД – вечеря за двама в ресторант „Правешка баница”, фирма „Даниелс 93” ЕООД – ваучер на стойност 50 лв. за пазаруване в магазин за месо, ЕТ „Сезар 04” – два сешоара, фирма „Стройснаб”ООД – два ваучера по 50лв, за пазаруване в магазина на фирмата, от партия Български демократичен център – два ваучера по 50 лв за пазаруване в магазин „Кауфланд”, ЕТ „Дева 95 – Красимира Великова”  - пъзел с 1000 части, ЕТ „Веселина Василева” – напитка за коледната трапеза, ЕТ „Слави – Биляна Иванова” – прическа и маникюр в салона за красота, от народния представител в 43 Народно събрание от РБ Димитър Делчев – вино и сладки за коледната трапеза, фирма „Дани-ка 79” ЕООД – ваучер на стойност 50 лв за пазаруване в магазин „Кауфланд”, фирма „Джеси Правец” ЕООД – ваучер на стойност 100лв за пазаруване в магазин за осветителни тела, Общински съвет на община Правец – два ваучера по 70лв за пазаруване в магазин „Кауфланд”, фирма „СКДУ” ЕООД – професионален блендер”, застрахователно дружество „Бул инс” АД – прахосмукачка,  фирма „Рум ойл”ООД – два ваучера по 100лв за гориво от бензиностанцията на дружеството, „Васкони – 07- БГ” ЕООД – 4 кубика дърва за огрев, „Правецгаз 1” АД – за абонати на дружеството: При сметка за м. декември до 100лв – 100%; при сметка над 100лв. -50% от сметката, за неабонати – 80лв., от „Фламинго Ел Ер” ЕООД – кафе машина, от „Правешки глас” – комплект с бижута и шал от кашмир, фирма „Ники” ЕООД – телевизор 24 инча, Виваком – мобилен телефон, „Тера тур сервиз” ЕООД – ваучер- две нощувки – All inclusive за двама в хотел Риу Хелиос, Слънчев бряг, народно читалище „Христо Ботев 1884” гр. Ботевград - пуйка за коледната трапеза, от Венелин Василев- вечеря за двама в ресторант „Зелената къща”. Кметът на община Правец Румен Гунински връчи най-голямата награда, подсигурена от община Правец – телевизор „Самсунг” – 40 инча.
 
На входа на читалището дамите от „Клуб на мамите” – гр. Правец бяха организирали благотворителен базар. Всички желаещи да се включат в благородната инициатива, имаха възможност да закупят разнообразни сладки, сладкиши и други вкусотии, както и напитки, като по този начин да подпомогнат двете дечица, останали сирачета при трагедията в село Хитрино, както и нуждаещи се хора от община Правец

Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Декември, 22:57

    V Pravec hora v nujda? Bazikate se,nali?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Декември, 00:01

    Невероятен концерт!!!Браво на музикантите и всички самодейни състави!!!Излязохме от залата...заредени с положителни емоции в навечерието на Коледните и Новогодишни празници!БЛАГОДАРИМ на участниците и организаторите за прекрасния спектакъл!!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 22 Декември, 09:02

    Да живее дружбата между Правец и Ботевград! Е, докато Румен беше в Етрополе беше вечна дружба между Етрополе и Правец! Ма този хлъзгава гат Румен нищо не направи. Нито един сценарий нито една програма, само тича да намери кой да свърши неговата работа и той да лапне паричките! Халал да ви е правчани този култур трегер!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 22 Декември, 10:07

    Концерта би бил още по-хубав,ако бяхте поканили и най-добрите музиканти в община Ботевград....
    https://www.youtube.com/watch?v=qfBigS92oII

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Декември, 10:36

    Номер 4....тия са музиканти колкото аз съм инженер-химик....дръж си ги за тебе па ги викне кога умреш да ти свират....айде много поздрави

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 24 Декември, 01:30

    Разочарована съм.Исках да го гледам но нямаше как да се влезе.На нито една врата не можеше да се мине от народ.Нали залата ни е много голяма и достатъчна за хората от Правец та надошли целият Ботевград селата София и др.Дошли гости и не от тук.Много хора от Правец се върнаха и се въмощават.Срамота е да няма места за хората от града.Дошли от майната си заради томболата.Не ги ли е срам.Резил ако е тази малка зала в София или Ботевград и отиде някой от тук едва ли ще има шанс да влезе вътре или да спечели нещо.Листчетата за томболата свършили.Как няма да свършат като дават на един човек по две три и по-повече само и само да се оттърват от тях.Не се прави така.За това ще е така и няма да има никога ред в нищо.И в държавата ни и в управниците и изобщо.Срамувам се от всичко в България по принцип не само за концерта. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 27 Декември, 12:46

    :shock: :shock:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 30 Декември, 07:10

    Колко си смешна, №6!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Тодоров 28 Януари, 17:35

    Браво, от снимките си личи, че концерта е бил страхотен - адмирации за всички участници!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (178)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete