Четвъртък, 25 Април 2024, 15:24

Съперник на Благой Иванов-Багата призна успеха си, след като наруши правилата

2 Юни 2020, 16:00
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1938 0


Най-добрият български ММА състезател Благой Иванов-Багата загуби от бразилеца Аугусто Сакаи в поредна галавечер от UFC в Лас Вегас. Двубоят се проведе в неделя рано сутринта българско време и бе пети за българина от договора му с престижната верига.

Благой Иванов регистрира втора поредна загуба и общо четвърта в кариерата си, като има 18 победи и 1 равенство. Неприятният факт е, че три от четирите поражения са, след като българинът подписа договор с UFC. Така от общо петте си срещи под „шапката“ на престижната верига Иванов има две победи (над Бен Ротуел и Тай Туиваса) и три загуби (от Жуниор Дос Сантос, Дерик Люис и Аугусто Сакай). От контракта на нашия ММА боец остава още един двубой.

Един от лидерите сред световните букмейкъри – Bwin, оценен от Букмейкър Рейтинги с 4 от 5, бе напълно раздвоен преди битката. Компанията оценяваше шансовете и на двамата за успех с еднакъв коефициент, като не даде предимство нито на българина, нито на бразилеца. В случая изиграните пълни 3 рунда се оказаха печеливш залог за онези, които са избрали възможността срещата да се изиграе до края (да няма нокаут). Ставката за пълни три рунда в двубоя варираше около 1.62-1.64 (например за заложени 10 лева печалбата е малко над 16 лева).

Съдиите присъдиха победата на Сакай с решение: 27-30, 29-28, 29-28 точки в отделните три рунда. Драмата се разигра в третия рунд, който се оказа и най-спорен след края на двубоя и взетото съдийско решение. Благой Иванов се опита да „свали“ противника на земята, но той се хвана за оградата и така се задържа на крака. Хващането за оградата е категорично забранено и се наказва с отнемане на точки, но съдията Джейсън Хързог направи само устна забележка на Сакай.

"Хванах се за оградата без да искам, беше инстинктивно и никога не бих направил съзнателно такова нещо. Но това нямаше значение, защото аз спечелих. Знам, че ме очакваше много корав противник, българинът е добър и трябваше да се подготвя добре за мача, като покажа уважение към него. Според мен обаче е лудост, че единият съдия даде оценка

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete