Четвъртък, 28 Март 2024, 19:38

Със среща в Ботевград приключи информационната кампания на ОИЦ- София

17 Ноември 2017, 15:18
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1481 0


Екипът на Областен информационен център София-град и София-област (ОИЦ-София) проведе информационна среща в община Ботевград, на която представи актуални и предстоящи процедури и мерки по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Участие в събитието взеха служители на местните училища, детски градини, читалища, музея, бизнеса, общината, медии.

Най-активни бяха представителите на образователните и културните институции, които се интересуваха как да подобрят сградния си фонд и как да финансират различни обучения на квалифицирания персонал. На тях бяха представени възможностите за кандидатстване, които се очаква да се разкрият по линия на оперативните програми „Наука и образование за интелигентен растеж“ и „Развитие на човешките ресурси“, както и по Програма за развитие на селските райони.

Представителите на бизнеса пък получиха информация за процедура „Насърчаване на предприемачеството“, която ще се отвори в рамките на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ и по която ще могат да кандидатстват фирми с по-малко от две приключени финансови години. По нея ще се финансират дейности за реализиране на пазара на разнообразни предприемачески идеи в определени сектори, били те стоки или услуги – от структурирането на бизнес модела на кандидата и изработването на икономическа, техническа и финансова оценка, маркетинг планове до закупуването на машини и оборудване, разходи за квалифициран и административен персонал, необходим, за да се реализира на пазара съответният продукт. В рамките на срещата беше представено и по кои мерки в средносрочен план ще могат да кандидатстват общините.

Със събитието в Ботевград приключи информационната кампания на ОИЦ-София във всички 22 общини от Софийска област за представяне на актуални и предстоящи процедури за кандидатстване по европейските програми. Кампанията започна на 26 октомври в Самоков. На организираните информационни срещи участие взеха близо 350 представители на местната администрация, училища, детски градини, читалища, бизнес, медии, граждани. Експертите от ОИЦ-София ги запознаха с възможностите за кандидатстване по отворени и предстоящи процедури и мерки по оперативните програми и Програма за развитие на селските райони, популяризираха стратегиите на местните инициативни групи, отговаряха на множество въпроси и насърчаваха участниците да бъдат активни в търсенето на информация и разписването на проектни предложения.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete