Четвъртък, 25 Април 2024, 06:59

Сашо Везенков: Не може играчи на това ниво да правят такива грешки

10 Май 2014, 19:50
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1845 0


Шампионите поведоха с 2-0 в серията срещу варненци. Лукойл Академик вече е само на победа от 13-ти пореден финал в родното първенство. В мач №2 от полуфиналната серия шампионите надиграха Черно море Порт Варна с 97-92 и така поведоха с 2-0 в серията.

Трябва да подходим сериозно, казва треньорът и директор на Лукойл Академик

Спортният директор и старши треньор на Лукойл Академик Сашо Везенков изведе тимът си до аванс от 2-0 в полуфиналната серия срещу Черно море Порт Варна. Ето и неговите думи пред камерата на News 7 след втория успех в София:

"През цялото време контролираме мача, но не може такива грешки да се правят от играчи, които са на това ниво. Не може при 10 точки да грешиш и да стига до 3.

Не съм се притеснил нито за момент. Още веднъж искам да кажа, че Черно море е доста сериозен отбор. Този сезон има пет чужденци, които дават различен облик на отбора, плюс всичките таланти, които са развили там. Доста е несериозни да ни вкарат 92 точки. Мога да приема пропусната стрелба или някоя грешка, но е недопустимо за нашия отбор да има такива борби под коша, такава игра в защита.

Черно море имат сериозен проблем със защитата на заслон-контразаслон. Когато това ни дава 51 точки през първото и 46 точки през второто полувреме, не е нужно да търсим някакви други неща, за да вкараме кошове. Изцяло проблемът тази вечер си беше в защита. В тези мачове обаче се броят победите. Трябва да подходим сериозно, тъй като преди години Черно море обърна Левски от 0-2 и пасив от 15 точки в петия мач като гост. Сега нашият отбор видя, че Черно море не е толкова безопасен.

Вергинис беше болен и докато нещата вървят няма да правим промени. Онзи ден Аврамов се включи прекрасно, днес не беше на това ниво, но ще поговорим. Ние разчитаме много на Божо и Чавдар. Това са двете основни фигури, около които ще се гради оттук нататък Лукойл Академик.

Винаги бих казал на Коцев, който е млад като треньор и сигурно се подвежда от Симеон Варчев, да гледа повторенията и тогава да коментира съдиите. Гледах Балкан и Левски и когато се видят по няколко пъти нещата, то тогава са по-ясни. Нарушението в нападение на Андреевич е явно и точно. Не мога да коментирам, тъй като не съм толкова голям специалист. Разбрахме се да не коментираме съдиите. Казвам обаче още веднъж - нашият отбор позволява с играта си и с тези 92 получени точки, на другия отбор не само да си мисли за победи, а да напада и съдиите. За това сме си виновни ние."

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete