Петък, 29 Март 2024, 17:44

Сашо Везенков: Това е стъпало за нас, отиваме в Италия да играем добър баскетбол - (видео)

24 Септември 2012, 13:20
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2981 0


Спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков заяви на път за Италия, където утре стартират квалификациите за Евролигата, че това е голямо предизвикателство и стъпало по пътя на българския баскетболен шампион. „Ще покажем колко сме готови. Отиваме да играем добър баскетбол пък от там нататък каквото стане. Канту са платили 150 хиляди евро за този турнир. Очаква се много голяма посещаемост. Очакват се 7 хиляди човека. Хората разчитат да стигнат поне до финала, както и ние да изиграем един добър мач. Не сме фаворити във всичко това, което става. Резултатите в контролите не ме притесняват. Още след мача с Цървена звезда се опитах да ви кажа, че – да, като личности добре, но като отбор – още далече от това, което може да се очаква. Не сме напълно готови, малко време за подготовка, но не търсим оправдания. Отиваме да изиграем добре мачовете и да останем колкото може по-дълго в Милано”, коментира Сашо Везенков на летище София.

„Всичко имаме за Канту. Гледахме мачове. Треньорът е треньор за това да се кара и да иска повече от играчите. Не може да се поставят цели, това е баскетбол. Отиваме да играем баскетбол. Минимална цел имаме -осемте на УЛЕБ. Това е минималното, което се очаква от този отбор. Да се надяваме, че догодина ще бъдем направо в групите. Това е стъпало. Не можеш да го откажеш. Осем отбора участват в тази квалификация, кой от кой по-известен, за да играят в Евролигата. За нас е едно предизвикателство, за да може догодина да знаем къде отиваме, ако стане това. Евролигата е строго комерсиален турнир. Там не се допускат случайни отбори. Виждате как е направена, няма отбори от Албания или Армения. Вие видяхте, че дори Барселона и ПАО на турнира в Арена Армеец доведоха 3 000 човека. Те гледат всичко това и нямат никакъв интерес да играят отбори, които няма да доведат хората в залата. Да изчакаме да видим. Всичко се променя непрекъснато. Всичко е много прецизно”, сподели още Везенков, а на въпрос, дали очаква да повлияят и външни фактори, предвид срещата с домакините от Канту, заяви:

„Външни фактори няма вече. Не е като преди 20 години. Вярвайте, че когато има трима съдии и се дава в цяла Европа, много трудно може да има външни фактори. Може да има две-три свирки в двете посоки, но мина времето, когато е имало външни фактори, поне в баскетбола. Ние нямаме български съдия да свири в Евролигата, така че как да имаме в квалификациите. Ние имаме само Миро Томов, който свири в турнира на УЛЕБ.”

Източник: http://gong.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete