Вторник, 23 Април 2024, 22:06

Състезатели на "Таек-кион" завоюваха медали от две състезания

6 Ноември 2018, 11:01
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1105 2


На 03 и 04 ноември в гр.Стара Загора се проведе традиционния турнир по Таекуон-до ИТФ за купа Багатур.
В него взеха участие 15 клуба от цялата страна. Ботевградският клуб Таек-кион се представи с 5 състезатели, които спечелиха 3 златни,2 сребърни и 2 бронзови медала.

Моника Богданова спечели две злата на форма и спаринг при деца до 45 кг. Злато завоюва и Ивайла Цакова на спаринг в категория +50 кг. Сребърните медалисти са Виктор Груев на спаринг до 50 кг. и Ник Диков – спаринг до 40 кг. На форма, Виктор Груев, завоюва бронзово отличие, а Цветан Енев взе бронз на спаринг в категория до 50 кг.

По същото време в Габрово в зала Орловец 4-ма състезатели от клуба се състезаваха на провелото се е държавно първенство по Кик бокс стилове Кик лайт и Лайт контакт, в което взеха участие 476 състезатели от 35 клуба.

Шампион в категория до 57 кг. при юноши младша стана Цветелин Кръстанов в стил „Кик лайт" контакт, който победи 3 срещи, а на финал направи и нокдаун на противника си. Той участва и в другия стил „Лайт" контакт, където при финалната среща бе дисквалифициран заради силна игра.

Златно отличие спечели и Габриел Витков в категория до 63 кг. при юноши старша възраст, като първата среща победи опонента си от клуб „Арис" – Враца и го свали 4 пъти в нокдаун, във втората среща победи състезателя от клуб „Один Оптикс" – Панагюрище, а на финал се изправи срещу представител на един от водещите клубове по кикбокс и муай тай – клуб „Боил" – Варна и го победи.

Йоан Андреев не успя да се класира и отпадна още първата среща. Но въпреки, че за него бе първо участие на състезание, се представи добре и дори поведе в първия рунд срещу европейския шампион Гаврил Христосков от спортен клуб Оптикс Панагюрище

Павел Василев спечели златото в категория до 94 кг. при юноши старша възраст, като победи опонента си от клуб Боил.

По време на първенството се правеше и подбор за националния отбор по кикбокс, за предстоящото европейско първенство, което ще се проведе в периода от 17-ти до 25-ти ноември в Марибор, Словения. От нашите състезатели бе избран Павел Василев, който ще представи страната в категория 94 кг.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 6 Ноември, 14:29

    Браво. Кик бокса е добро решение за повече спортни изяви за състезателите.

  • Отговори (0) (1)
    2. добавен от: бездомен 8 Ноември, 11:40

    и пиенето и пиенето

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete