Петък, 19 Април 2024, 03:58

Съветникът на Обама за борбата с тероризма Джон Бренън е у нас

24 Юли 2012, 10:38
(0) (0)
България - Политика
Прочетена: 1629 0


Съветникът на американския президент Барак Обама за борбата с тероризма Джон Бренън пристигна в България снощи, пет дни след самоубийствения антиизраелски атентат, съобщи Белият дом, цитиран от Франс прес.

"Джон Бренън пристигна в България за срещи на високо равнище с български лидери, които бяха планирани", каза говорителят на Съвета за национална сигурност Томи Вайътър. "Ужасяващият терористичен акт в Бургас миналата седмица откроява важността на нашето солидно партньорство и на продължаването на сътрудничеството в сферата на борбата с тероризма" със София, добави той.

Говорителката на Държавния департамент Виктория Нюланд заяви, че Съединените щати подкрепят българите във всички аспекти на разследването, защото "искаме да стигнем до дъното на нещата" в този случай.

Барак Обама се обади в петък на българския премиер Бойко Борисов, за да изрази подкрепата си. Федералното бюро за разследване (ФБР) и Централното разузнавателно управление (ЦРУ) работят с българските следователи, за да се опитат да разкрият кой е извършил и кой е поръчал атентата в сряда, при който загинаха петима израелски туристи и един българин, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete