Петък, 19 Април 2024, 17:09

Съветниците от управляващото мнозинство не искат изнесени сесии на ОС – Елин Пелин

31 Май 2018, 23:33
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1746 3


Лидерът на партия ГЕРБ Стефан Стоилов поиска Общинският съвет на Елин Пелин да провежда изнесени заседания в кметствата на общината. Стоилов припомни, че едно от основните предизборни обещания на кмета Ивайло Симеонов и коалицията, излъчила неговата кандидатура ВМРО-Нова България, бе „Прозрачно управление“. „За голямо съжаление, днес, гражданите на община Елин Пелин не забелязват управлението да е прозрачно. Нещо повече, кметовете на цели единадесет населени места, излъчени от три различни политически формации, излязоха с безпрецедентна декларация срещу начина на формиране на общинският бюджет за 2018-та година. Кметовете на кметства изразиха своето недоволство срещу пренебрегването на техните предложения за попълване на инвестиционната програма на общината и липсата на каквато и да е конкретика по време на обществените обсъждания на бюджета проведени в населените места. Вместо това да бъде червена лампа за управляващите, кметът Ивайло Симеонов, започна да неглижира кметовете на кметства, въпреки че те са мажоритарно избрани от хората, точно както и самият Симеонов.“ се казва още в становището. Като противовес на тези проблеми, ГЕРБ предлагат сесиите, подобно на тези в Ботевград, Димитровград, Балчик и Марица, да се провеждат и в други населени места, различни от град Елин Пелин. Според тях това ще осигури по-голяма прозрачност на местните жители за начина, по който се вземат управленските решения, а също така може да намали съществуващото напрежение между кмета на общината и кметовете на населените места. Подобно решение дава възможност и на общинските съветници да се запознаят много по-подробно с проблемите на хората.
Предложението, което е съвместно на ГЕРБ и НФСБ, срещна яростната съпротива на управляващата коалиция от ВМРО – Нова България, БСП и Граждански блок. Веднага след изказването на Стоилов, думата поиска Валери Брънзелов, който определи чутото като популизъм. Той заяви, че подкрепя провеждането на изнесени заседания, но само тогава когато дневният ред засяга пряко даденото кметство. Против се изказаха и от другата подкрепяща управлението група – Граждански блок. В своето изказване Георги Костов съвсем измести темата на дискусията, като се концентрира върху бюджета и неговото разпределение между град Елин Пелин и останалите кметства. Накрая в полемиката се включи и кметът на общината Ивайло Симеонов, който опита да се подиграе с констатацията, че неглижира кметовете на кметства. Освен това, той се похвали, че организира приемни в населените места, което е достатъчно да гарантира информираността на хората. Така уплашени от народната любов, управляващите отхвърлиха възможността сесиите на Общинския съвет да бъдат по-достъпни и за жителите на населените места извън град Елин Пелин.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (2) (3)
    1. добавен от: Анонимен 1 Юни, 18:47

    Оформиха се двата блока за изборите ГЕРБ с НФСБ и ВМРО с БСП. Много рано започна битката...

  • Отговори (5) (1)
    2. добавен от: ЛЪЖЛИВ представител на НФСБ 1 Юни, 23:51

    Герб докато управляваха 8 години общината направиха познаите колко изнесени сесии в други населени места.ИЗНЕНАДА броят им е 0

    • (3) (3)
      1. добавен от: Анонимен 2 Юни, 14:08

      Това оправдание ли е и сегашните да не правят изнесени сесии? Всички са еднакви!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete