Четвъртък, 13 Декември 2018, 05:52

Съветниците отхвърлиха предложения на кмета

21 Ноември 2017, 21:13
(1) (1)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2097 2

Само шест от всички съветници подкрепиха искането на кмета Ивайло Симеонов да се пренасочат повече пари към инфраструктурните проекти, които община прави в момента. Увеличението, което поиска администрацията за детската градина в Нови хан е с повече от 50%, като сумата надвишаваше 450 хил. лева. За първи път на днешната сесия стана ясно за какво са повечето пари, които не са включени в проекта. Това са колектор за дъждовната вода и вертикална планировка. Защо не е помислено за това по-рано и по-важният въпрос – защо доц. Симеонов ги е добавил към проекта, без да има решение на ОС – Елин Пелин, и. д. Радослав Орловски не можа да обясни.
Сходен е проблемът и с изграждането на сцена в градския парк на Елин Пелин. И там исканото увеличение на парите е с 50% - от 50 хил. на 75 хил. лева. В този случай отново става въпрос за недоглеждане на проекта, като се оказа, че покрив на сцената не е бил предвиден. По-голямата част от конструкцията е дървена и покрива е необходим, за да я предпазва. И това предложение бе отхвърлено от съветниците, които не се изказаха против проектите, а начина по който действа кмета Симеонов. Още вчера ви информирахме, че кмета на общината нарушава наредбите в ЗМСМА, като сам взема решения за пренасочване на финансови средства и след това очаква съветниците пост фактум да гласуват. Според законодателство подобни решения обаче са от компетенцията само на Общинския съвет.
Големият въпрос е какво ще се случи с проектите оттук нататък. Според изпълняващия длъжността кмет Радослав Орловски, строителните дейности ще се прекратят. Според съветниците обаче дейностите трябва да бъдат завършени според първоначалните проекти. Неизяснен остава и въпросът за компетентността на служителите в общинската администрация, които започват реализацията на проекти, а едва след това се сещат, че още дейности трябва да бъдат извършени.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

 • Отговори (2) (0)
  1. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 09:17

  50% евала

  • (0) (0)
   1. добавен от: Анонимен 24 Ноември, 13:42

   Кмето не си играе на дребно

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

Анкета » коментари (8)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

отговори
Да (191)
70% Complete
Не (428)
70% Complete
Съгласен съм, това ще подобри качеството на въздуха. (60)
70% Complete
Не смятам, че е необходимо. Това няма да промени качеството на въздуха (230)
70% Complete
Не съм заинтересован (8)
70% Complete