Четвъртък, 28 Март 2024, 13:57

Сдружение "Трудолюбци" - с. Трудовец приключи проектните си дейности

29 Май 2016, 15:00
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4169 43


Обновеният парк “Ракитин” на с. Трудовец днес гостоприемно посрещна много гости. Поводът е приключване на дейностите по реализирането  на проект “Парк “Ракитин” - любимо място за отдих, спорт, образование и култура” на Сдружение “Трудолюбци”.

Проектът е сред 11-те от подадените над 270 предложения за финансиране от VIVACOM Регионален грант. Инициативата на телекома се провежда в партньорство с Български център за нестопанско право.

Днес в парка бе организирано последното мероприятие по проекта - детски пазник.  Произведенията на участниците в конкурса за рисунка и къщичка за птици бяха украсили парковото пространство. Председателят на Сдружение “Трудолюбци” - Мая Пенчева, приветства всички присъстващи и разказа за целите на Сдружението, дейностите за реализирането на проекта, както и резултатите. Тя подчерта, че обновяването на парка е постигнато изключително с доброволен труд, а спортните съоръжения са финансирани от VIVACOM и са на стойност 5 000 лв. Г-жа Пенчева изброи доброволците, допринесли най-много за създаване на парковата среда. Най-голяма активност и принос имат:  Галя и Иван /Джъмпи/, Георги Ватев, Цветан/Лющака/,  Валери /Камаза/, Галя Стаменова, Павел Коцев.

Председателят на “Трудолюбци” информира, че осветлението на парка е осигурено от община Ботевград, а наградите за конкурса от в. “Балканец’. “Ние от сдружение Трудолюбци ще продължаваме да работим за връщане старата слава на селота ни като едно от най-красивите и благоустроени български села. Моделът на обединените усилия на граждани –доброволци и местна власт е показателен. В случай, че се отзоват дарители, бихме могли да обезопасим детските съоръжения и фитнес уредите с подходяща настилка. Приемаме предложения за дарителство.” - Това каза М. Пенчева в словото си. Тя информира, че Сдружението ще се включи в националната кампания на BTV „ Да изчистим България за един ден” на 4 юни 2016г. “Нашата идея е да почистим пространствата на входа на селото от страната на община Правец. Контрастът между двете общини е значителен, а и това е началота на община Ботевград. От входната врата зависи какви стопани сме”.   Накрая Г-жа Мая Пенчева с протокол предаде на кмета на Трудовец - В. Драганов, закупените и изработени съоръжения за стопанисване.

В изказването си, г-н Драганов сподели задоволството си от показаната гражданска активност на членовете на сдружението. Той ги поздрави за всичко, което са постигнали и обяви, че Кметство с. Трудовец ще изгради още една детска площадка.

Поздравления сдружение “Трудолюбци” получи и от общинския съветник Тихомир Найденов.Той поздрави трудовчани с красивия парк и подчерта, че с такава активност може да се заличи контраста на границата на общините Правец и Ботевград.

Представителят на VIVACOM - Деница Коларска отчете,  че от 11-те, проектът на “Трудолюбци” е първият успешно приключил. Тя изрази задоволството си от това, че с реализирането на проекта “Трудолюбци” са създали предпоставки за развитието на  общността на Трудовец. 

Детският празник продължи с награждаване на участниците в конкурсите и много детски игри и забавления. Специалната награда на в. “Балканец” бе връчена на Ния Паула Вутова за рисунката-карикатура “Кой създава светлина”.        

Източник: balkanec.bg

Коментари (43)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Май, 15:15

    Браво на кмета .Когато се работи с негова намеса селото върви напред и рaботите се получават.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Май, 15:24

    Hiakoga beshe osveteno prez noshta,posle malko go pozanemariha,sega e ekstra

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: geri 29 Май, 15:34

    От кметаи у. Нестава

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Май, 15:40

    Слушaйте кмета ако искате да стават нещата в селото.Кой не е съгласен да лови гората .

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Май, 15:53

    kakav kmet be ? toi ne e pomognal.. samo izkara bokluka sled 1 sedmica;

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 29 Май, 15:53

    stiga si si pisal sam komentari draganov :lol: ne prepisvai chujdiq trud i zaslugi za SVOI !!! PONE SRAM IMAI

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 29 Май, 16:01

    Aлaл му вера на кмета инициатива след инициaтивa. Как намира сили този човек .

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 29 Май, 16:01

    Аз незнам колко нагъл трябва да си ....уж кмет не си мръдна пръста,а днес се изтъпанчи там!!! :?: :!: :?:

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 29 Май, 16:12

    г-н Драганов, стига сте си правили ПР на гърба на Трудолюбците на селото. Погледнете детската площадка под носа ви до кметството на какво прилича ... погледнете футболното игрището "клетката" на какво прилича ... време е и вие да направите нещо!!! П.С. Позволих си да напиша и аз 1-вият ми коментар в този сайт.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 29 Май, 16:13

    Кмете,а засрами се.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete