Четвъртък, 25 Април 2024, 16:30

Седми певчески конкурс „Парад на детската забавна песен – Костинброд 2016”

19 Декември 2016, 08:23
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1410 0


На 17.12.2016г от 11:00 часа започна седмото издание на певческия конкурс „Парад на детската забавна песен – Костинброд 2016”. На сцената на НЧ "Иван Вазов" се изявиха вокални групи, дуети и солови изпълнители от почти всички детски градини, училища и читалища в общината, както и топло посрещнати гости от софийски училища и читалища. 
Събитието беше открито от кметът Трайко Младенов. Освен общината, като главен организатор в подготовката бяха взели участие Съюзът на българските композитори и НЧ „Иван Вазов”. Журито беше в състав: председател г-н Дани Милев – композитор и певец; г-н Петър Алексиев – композитор и г-жа Дора Драганова – композитор и член на УС на СБК. Представени бяха 15 учебни институции (три от които от София), но те включиха към груповото си пеене и излъчени от тях индивидуални изпълнители, така че броят на състезаващите надхвърли 20 . Те бяха разделени в две категории – до 7 и до 14 годишна възраст. 
Паузата бе запълнена от друго приятно събитие – концерт в концерта. Изнесе го известният шоумен Богдан Томов. Той сътвори истинско шоу, посветено изцяло на децата. Задаваше им шеговити въпроси, караше ги да отговарят с вдигнати ръце, канеше по няколко десетки момчета и момичета на сцената и ги включваше в песенните си изпълнения. Така утвърденият певец и прохождащите във вокалното изкуство малчугани по съвсем естествен начин сътвориха една спойка между поколенията. А видният гост, станал любимец на костинбродската публика от всички поколения, обеща да дойде пак в града. 
През цялото време на конкурса на сцената присъстваше голям плакат. На него беше изобразена четирилистна детелина с три зелени листа и едно червено сърце. Надписът отдолу гласеше „Живей чисто!”. По този повод градоначалникът обяви: „ Преди награждаването ще направя един акцент, който запазихме за финала. Този акцент ще продължи във всички мероприятия на община Костинброд – обществени, фестивални, сценични, площадни. Свързан е с кампанията, която започнахме – на общината, на специалната комисия, която бе създадена. А тя е за борба срещу наркотиците. Тя има своето лого и то е „Живей чисто!” В съответната комисия, ръководена от ресорния заместник-кмет г-н Любен Кънчев, влизат представители на различни държавни институции и структури. Започнахме тази кампания, ще я продължим и тя ще пребъде през годините. С една единствена цел – да правим всичко възможно, тъй че нашите деца никога да не се докосват до наркотици! Днес, на това събитие обявяваме началото, за да продължим оттук насетне.” 

Събитието премина и с едно съпътстващо мероприятие. В малкия салон на читалището Първо ОУ "Васил Левски" представи своята традиционна годишна изложба с рисунки на ученици под мотото "В магията на цветовете... И още нещо...". Общинското ръководство и много гости уважиха ежегодната изложба, която представи за пореден път страхотни произведения на изожразителното изкуство, сътворени от ръцете на учениците.

Всички групи и солисти в концерта получиха грамота за участие. Отличените с награди бяха:

В категория до 7 години

1. Емил Пепелярски – НЧ „Заря 1914”, Костинброд.

2. Даниел Стоянов – НЧ „Св. Иван Рилиски 1922”, с. Мрамор.

3. Група „Звънчета” – ДГ „Радост”, Костинброд.

В категория до 14 години

1. Рената Коева и Елисавета Шопова – СУ „Д-р Петър Берон”, Костинброд.

2. Александра Стефанова – ОУ „Отец Паисий”, с. Петърч.

3. Ния Пашова и Александра Мушкина – НЧ „Просвета 1925”, София.

Журито определи и допълнително друго 3-то място на

ВГ – 72 ОУ „Христо Ботев”, София

Специалните награди:

За най-артистично изпълнение – Александрея Димитрова от СУ „Д-р Петър Берон”, Костинброд.

Наградата на Съюза на българските композитори – Александър Жеков и Адриана Радовска, ДГ „Пролет”, Костинброд.

Голямата награда на НЧ „Иван Вазов 1947”, Костинброд – Гергана Попгенова и Валерия Гошкова, Дневен център за работа с деца на улицата, Костинброд.

Наградата на кмета на община Костинброд, определена като най-голямата – Александър Жеков и Адриана Радовска, ДГ „Пролет”, Костинброд.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete