Събота, 20 Април 2024, 15:37

Седмица на доброволчеството се проведе в Драгоман

9 Декември 2019, 11:28
(0) (1)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1222 0


От 2-ри до 7-ми декември в Драгоман се проведе „Седмица на доброволчеството”. Кампанията бе организирана от Община Драгоман със съдействието на БЧК, МБЧК, МКППМН, РСПБЗН – Сливница и фондация „АДРА”, премина с редица събития.

Мероприятията започнаха с безплатни профилактични прегледи за остеопороза в село Габер. В рамките на един ден бяха прегледани над 50 жени. Прегледите бяха извършени от д-р Симеон Гугутков и фондация „АДРА България“.

През втория ден, в СУ „Христо Ботев” се проведе презентация за децата от V до VII клас на тема „Природни бедствия”.

Инициативите продължиха с раздаване на ръчно изработени картички на възрастни хора използващи социалната услуга „ Домашен патронаж“. Заедно с тях бяха раздадени и материали свързани с превенция от пожари през отоплителен сезон. Картичките бяха изработени лично от децата от 1-ви и 2-ри клас на местното училище.

През четвъртия ден в заседателната зала на община Драгоман, по покана на кмета - г-н Андрей Иванов се състоя среща с доброволното формирование за защита при бедствия. Гости на срещата бяха комисар Георги Иванов – Директор РДПБЗН – София и Благовест Найденов – инспектор РСПБЗН – Сливница. В знак на благодарност на Доброволническо формирование Драгоман бе връчена специална статуетка за съществен принос.
В същия ден с тържествена програма бяха запалени светлините на Коледната елха в града и бяха отличени участниците в конкурс за есе на тема „ Доброволец – призвание и кауза“. 1-во място зае Александра Александрова от 12 клас. На второ и трето място бяха отличени Даниса Иванова и Ангелина Ангелова от 7 клас.Връчена бе и специална награда за „Най – емоционално есе“ на Лидия Стефанова от 7 клас.

Кампанията приключи на 7-ми декември с благотворителен базар провел се на градския пазар. Изделията на него бяха изработени от доброволци към Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, Български червен кръст и Младежки български червен кръст. Събраните средства ще бъдат внесени във "Фонд за подкрепа на стратегията и годишния план на дейностите за личностно развитие на децата и учениците от община Драгоман".



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (169)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete