Неделя, 22 Септември 2019, 11:19

Седмица на гората в община Костинброд

7 Април, 21:39
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 356 0


„Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа!” е мотото, зад което застава община Костинброд с кампанията „Седмица на гората”, която по традиция се провежда през първата седмица на април.
През тази година община Костинброд реши да облагороди язовир „Маслово”, като го залеси с над 20 дръвчета.
Както всяка година дръвчетата бяха предоставени безвъзмездно за инициативата от Териториално поделение „Държавно горско стопанство - Сливница“ и фирма „Орхидея”. На язовира се засадиха овощни дръвчета, розова и бяла акация.

В кампанията участие от община Костинброд взеха: кметът на общината г-н Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, г-н Боби Бачев – секретар на община Костинброд, инж. Красимир Дебеляшки- еколог на община Костинброд, служители на общинска администрация-Костинброд и граждани. От Териториално поделение „Държавно горско стопанство Сливница” присъстваха инж. Стефан Кисьов – зам.директор на ТП-ДГС Сливница и г-н Павел Младенов – горски стражар в ГСУ “Костинброд”.
Традиционната Седмица на гората се провежда от 1925 г., като отбелязва нуждата от залесявания и отговорно ползване на горските ресурси. Тази година Седмицата на гората отбелязва няколко юбилея на горскостопанската общност - 140 години от създаването на централната горска служба, 120 години специализирана горска преса и 110 години от учредяването на Съюза на лесовъдите в България.

През последната година язовир „Маслово” се превърна в едно от най-привлекателните места за спорт, отдих и забавление в община Костинброд. Освен зарибеният с риба язовир, прекрасното заведение, пейките и беседките, скоро ще се постави и детска площадка за удобството на семействата с деца.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (13)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (13)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (280)
70% Complete
Не (156)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (368)
70% Complete