Събота, 15 Декември 2018, 03:10

Седмица на предприемачеството започва от днес

13 Ноември 2017, 13:03
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 694 2

От днес 13 ноември започва десетото издание на Световната седмица на предприемачеството и ще чества своята 10-годишнина, а Джуниър Ачийвмънт България е нейн домакин от самото начало. От старта си през 2008 г. инициативата е достигнала и е помогнала на близо 50 милиона души да развият своя потенциал и да възродят стартъп екосистемата в своята страна. Кампанията се е развила през годините от инициатива, която вдъхновява младите хора до събитие, в което се включват предприемачи, инвеститори, политици и обществени структури, които заедно допринасят за растежа на икономиката и културата на различните страни.
В учебните заведения на територията на община Ботевград също ще се включат в инициативата.
Тази година фондация Джуниър Ачийвмънт България планира да публикува успешни истории на участници в Световната седмица на предприемачеството през годините. Най-добрите мотивации с приложена снимка от събитието ще бъдат преведени и на английски език и споделени на страницата на Световната инициатива.
В рамките на тази седмица през миналата година участваха над 165 държави и близо 25 милиона души от цял свят, които със своето участие насърчиха предприемаческото мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие.
През 2017 г. инициативата ще се проведе с редица събития. Като домакин на Световната седмица на предприемачеството екипът на Джуниър Ачийвмънт България отново има удоволствието да покани всички учебни заведения (детски градини, начални, основни и средни училища, професионални гимназии и обединени детски комплекси), работещи по предприемаческите програми на Джуниър Ачийвмънт България, да вземат участие в инициативата с открит урок по избрана от учебното заведение тема (за всички възрасти), иновационен лагер (за гимназиален етап) или друго събитие по Ваш избор. Заявките за участие се приемаха до 8 ноември 2017 г.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Ноември, 18:24

    Честита 10 - та годишнина!

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 11:45

    Успех млади хора!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

Анкета » коментари (8)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

отговори
Да (195)
70% Complete
Не (439)
70% Complete
Съгласен съм, това ще подобри качеството на въздуха. (63)
70% Complete
Не смятам, че е необходимо. Това няма да промени качеството на въздуха (234)
70% Complete
Не съм заинтересован (8)
70% Complete