Четвъртък, 18 Април 2024, 17:49

Седмица под знака на 140 г от Освобождението на България в ПГПЧЕ Правец

2 Март 2018, 13:24
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1693 1


Седмицата от 26.02.2018 г. до 3.03.2018 г. в ПГПЧЕ „ Алеко Константинов” – гр. Правец премина под знака на 140 - годишнината от Освобождението на България. С разнообразно ученическо творчество в стихове, есета, рисунки, популяризирани на страниците на училищния вестник под ръководството на Таня Йонова, беше отразен дългият път към свободата.

Чувство на национална гордост предизвика тържеството в навечерието на националния ни празник . Въплащавайки се в образите на Раковски /Денислав-10- а/, Левски /Никифор- 12-г/,Ботев /Ангел - 12-а/, Каблешков /Николай – 12-а/, Бенковски /Росвен-12-б/, Райна Княгиня /Нелина – 10-а/ учениците ни напомниха за подвига и саможертвата на загиналите в името на националния идеал.
В стихове, песни и презентации Мартин-8 а клас, Димана-12 а клас, Гая – 11 а клас, Василена-12 а клас, Ива - 11 в клас, Тихомир – 11 г клас, Димитър – 11 г клас отдадоха почит на българските опълченци и руски воини, пролели кръвта си за свободата на България. Те докоснаха сърцата на своите съуеници и учители с присъствие и дух.

Достоен финал на тържеството беше изпълнението на танцовия състав, а кръшното хоро, което се изви в залата доказа , че най-правилният път да пребъде нацията ни във времето е чрез запазване историческата памет, традициите и непреклонния български дух.
Вдъхновители на тържеството бяха Мария Николова – учител по български език и литература и ръководител на клуб „Алеко”, Николина Колева – учител по история, Виктория Нинова – учител по биология и ръководител на клуб „Народни ритми”, Фиданка Костуркова – учител по български език и литература и ръководител на клуб „Добродетел”, Таня Йонова – ръководител на клуб „Гимназето”, както и всички учители, които цял ден преподаваха, облечени в национални носии.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete