Петък, 19 Април 2024, 22:32

Седмица, посветена на Васил Левски в основното училище в с. Видраре

21 Февруари 2019, 11:31
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1997 3


Традиционната седмица, посветена на Васил Левски в основното училище в с. Видраре, премина при необикновено оживление. Тя бе инициирана и организирана от Ученическия парламент.

Седмицата започна със спортна дейност – „лъвски скок“, в който премериха сили всички деца. В същия ден се проведе и родителска среща, на която родителите бяха запознати с резултатите на своите деца в края на Първия учебен срок и заявиха своята ангажираност за бъдещето им. По класове учениците направиха табла и подредиха кътове с материали за великия българин. Посещението на Туняковият хан , превърнат в музей и обновен, предизвика оживление и интерес сред децата особено сред тези, които за първа година са ученици при нас. Най – пълен с изяви бе денят , в който се проведе конкурс под наслов „Какво знаем за Левски“.

Ученическият парламент презентира живота на Апостола в поезия и проза. Учениците от V клас представиха сценка по мотиви от разказа на Иван Вазов „В Илчовото кафене“. Групата от ФУЧ „Фолклор на етносите“ изпя малко позната песен за Левски. Малчуганите от подготвителна група ни впечатлиха с популярни детски стихчета и песни за Апостола. Желаещи от всички класове рецитираха стихове в надпревара. Впечатляващи бяха изпълненията на Яница от ІІI клас, на Антония от ІV клас и на Глория от V клас. Най- добре представилите се учениците бяха наградени. И, разбира се, отново основната движеща сила и мотивиращ фактор за учениците бе преподавателя по български език и литература г-жа Б. Николова.

На 18.02.19 г. се проведе училищна екскурзия до с. Къкрина и гр. Ловеч. Пред лобното място на Апостола учениците поднесоха цветя. На 19.02.19 г. , децата и учители поставиха венец на признателност на паметника на Левски в центъра на селото. Венци бяха поднесени и от Община правец, Общински съвет гр. Правец, Кметство, Читалище и Клуб на възрастните и хора с увреждания от с. Видраре. Беше прочетен поздравителен адрес от Кмета на община Правец. С едноминутно мълчание всички почетоха паметта на великия българин. Най - добрите рецитатори от училището изнесоха поетичен рецитал. На тържеството присъстваха г-н Яхов - председател на Общински съвет гр. Правец и г-жа Цветанова - главен експерт "ОЗСДС" гр. Правец.



Текст и снимки: ОУ "Васил Левски" - с. Видраре



Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 08:44

    тези да ходят на паметника на Махатма Ганди

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete