Събота, 20 Април 2024, 04:58

Сектор „Сигурност“ е орташки, а орташката кобила никой не я харесва, обяви ген. Атанасов

12 Януари 2016, 15:17
(0) (0)
България - Политика
Прочетена: 541 0


Моята оставка като шеф на Вътрешната комисия в парламента не е пряк резултат от гласуването на Конституцията, тя е резултат от количествени натрупвания през тази година. Основната причина за оттеглянето ми от тази позиция е, че аз повече не искам да се легитимирам със сектор „Сигурност“, който е орташки между Бойко Борисов и силите за сигурност.

Това обяви в сутрешния блок на бТВ реформаторът ген. Атанас Атанасов

„Борисов с голяма мъка освободи едва миналата година главния секретар на МВР и шефа на ДАНС, не пипнаха нито един друг. Те замениха Светлозар Лазаров с един по-лоялен към групировката Георги Костов“, изтъкна генералът.

„Орташката кобила никой не я харесва“, категоричен бе Атанасов и допълни: „Знаете ли кой е най-важният човек в държавата след Бойко Борисов? Това е министърът на финансите. Този министър на финансите (Владислав Горанов, б.р.) е също орташка кобила“.

По думите на ген. Атанасов ДАТО директно работи за библиотекарско-сарайската групировка, а част от ДАНС се отчита в сараите.

„ Сергей Станишев, в желанието си да управлява, се споразумя с Доган. Бойко Борисов продължи концесията“, възмути се ген. Атанас Атанасов.

„Причината за свалянето на Местан е, че преди година и 3 месеца една вътрешна проверка, назначена от главният секретар Георги Костов, установи, че основанието за слагането на тази охрана е абсолютно измислено“, обясни още Атанасов.

По неговите думи службите за сигурност са участвали в скандала в ДПС.

„ Румяна Бъчварова беше изпратена в МВР, за да играе ролята на Реформаторския блок. За да не се види библиотекарско-сарайската групировка“, каза депутатът от РБ.

„Известно е, че Местан, в желанието си да се еманципира от Ахмед Доган, потърси външна подкрепа в лицето на Турция. Ясно е защо го направи това. Аз не съм сигурен, че Турция през цялото време е стояла зад гърба му“, предполага все пак ген. Атанасов.

„Големият проблем на ДПС е, че е класическа мафиотска организация“, подчерта той и добави: „Държавата се управлява съвместно от Борисов и Доган. Ние не можем да бъдем смокинов лист на това съвместно управление“.

„Ние (от РБ, б.р.) заставаме в опозиция плътно на това управление и се готвим за избори“, припомни Атанасов.

 



Източник: novini.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete