Петък, 19 Април 2024, 18:44

Сестрата на Георги Иванчев входира молба за обезопасяване на пътния участък, където пострада брат й

26 Август 2019, 13:55
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4037 8


На 24 август Balkanec.bg информира своите читатели за инцидент станал на път Е-79 между с. Скравена и Паланката. Тогава Георги Иванчев от с.Скравена бе намерен захвърлен зад спирката, намираща се на този пътен участък. Мъжът е бил прострян на земята по лице, а колелото, с което се е придвижвал, е било върху тялото му. Пострадалият е бил в тежко състояние, което е наложило да бъде откаран и приет в Бърза помощ на Окръжна болница в столицата. 10 дни след инцидента, на 11 август, Георги издъхва в софийското болнично заведение.

Сестрата на Георги Иванчев- Поля Томова обърна внимание на мястото на инцидента, като категорично заяви, че този пътен участък от Е-79, който е от началото на с. Скравена до местността „Чукара“ е изключително опасен и неслучайно се казва „Черният мост“.

Днес Поля Томова входира молба до Община Ботевград, в която настоява за обезопасяването на въпросния пътен участък. Сестрата на починалия настоява пътното платно да бъде набраздено и да се постави светлинно обозначение, като по този начин да се осигури безопасното преминаване на пешеходците.
„Началото на учебната година наближава. Този пътен участък служи като връзка със селото, която се използва ежедневно от ученици и възрастни, които чакат автобуса на спирката“, казва в допълнение Поля Томова. Ще се обезопаси ли пътния участък?! Предстои да разберем.



Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (8)

  • Отговори (5) (1)
    1. добавен от: Ж 26 Август, 14:23

    Нека се обезопаси, но пътят е на АПИ и те трябва да си влязат в ролята.

  • Отговори (6) (1)
    2. добавен от: Иво Михайлов 26 Август, 14:36

    Пътят като е на АПИ общината може да бъде посредник за по-бързото решаване на казуса. Аз също живея на този път, както и много други семейства и ще ви кажа една малка подробност - преди години имаше камери, които снимаха каращите с превишена скорост, а полицията седеше и глобяваше нарушителите редовно. Да не говорим, че в летния сезон участака от базата на Румен Романов до черният мост се превръща в писта за състезатели, които в повечето случаи играят на руска рулетка ( май не е нужно да пояснявам какво значи израза?! ). Преди години поставиха една лампа на междинна улица, за да може хората да се прибират "спокойно", но истината е, че главният път Е79 не е обезопасен и осветен, а мога да гарантирам ( включително има и регистрирани случаи в полицията за заловени нарушителите, които прескачат огради и влизат в дворове ). Дано наистина има по скорошни действия и решения на казуса!

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: До 2 26 Август, 15:10

    Прав/а си, естествено, че Общината може да съдейства. Дано все пак от АПИ проявят разбиране и се вземат мерки, защото е факт, че този участък е опасен.

  • Отговори (4) (1)
    4. добавен от: Анонимен 26 Август, 16:06

    От години се говори за този участък, но без действия. Да се направи надлез!

  • Отговори (0) (1)
    5. добавен от: Анонимен 26 Август, 16:09

    Агенцията (Л -апи ) САБИРА ПАРИ ЗА администрацията на страната НЕ заДЪРЖАВАТА и ГРАЖДАНИТЕ .

  • Отговори (3) (0)
    6. добавен от: Анонимен 26 Август, 17:38

    На този път Е79 в района на Скравена няма никакъв контрол от страна на пътна полиция и всеки кара както си иска особенно тировете около Олимп има 8 смъртни случея във времето и е само въпрос на време за следващ

  • Отговори (1) (2)
    7. добавен от: Анонимен 26 Август, 17:38

    Държавата в момента спи, тиквата открива завод на кока кола. защо не му се потърси отговорност, защо пътя Е79 не е изведен извън населено място. Кога ще се строи този нов път господин тиква?

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 27 Август, 14:35

    То е същото и при Новачене.Много опасен участък.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete