Сряда, 24 Април 2024, 23:46

Шахматистите от ШК „Балканъ” с отлично представяне на силен турнир в Самоков

26 Октомври 2020, 13:53
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 681 2


На 24 и 25 октомври в Самоков със съдействието на кмета на община Самоков Владимир Георгиев и народните представители Васил Антонов и Радослав Стойчев се проведе турнир по шахмат Самоков ОПЕН 2020. Състезанието премина при спазване на всички противоепидемични изисквания.

На елитния турнир сили и умения премериха 77 състезатели в 7 кръга.

Символичен първи ход на гросмайсторските дъски преместиха Владимир Георгиев – кмет на Община Самоков, и народният представител Радослав Стойчев. В приветствието си към участниците г-н Георгиев изказа благодарности за включването им в тази надпревара. Той подчерта, че стремежът на Община Самоков за развитие на този прекрасен спорт е получил искрена подкрепа от народните представители Васил Антонов и Радослав Стойчев.

Турнирът бе изключително полезен и ползотворен за участниците от ШК „Балканъ” - Ботегврад, които вече записаха първите точки към активите на клуба. Елица Якимова (15г.) записа 2 ремита, като едното е с републиканска шампионка по шах за 2020 при 15-годишните.

Останалите участници от ШК „Балканъ”- Борислав Вълков (33г.), Борис Борисов (45г.) и треньорът Галин Иванов (44г.) също се представиха много добре и добавиха точки към активите на клуба. Треньорът се изправи срещу едни от най-силните шахматисти и записа 4 точки.



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete