Събота, 20 Април 2024, 06:17

Шефът на "Лукойл" Валентин Златев разкри подробности от спортната сделка на 2018 година

3 Януари 2018, 11:44
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3610 15


Генералният директор на "Лукойл-България" Валентин Златев коментира подробности от сделката за придобиването на баскетболния "Левски". Отборът ще носи името "Левски Лукойл", негов президент ще бъде един от най-великите наши баскетболисти за всички времена и дългогодишен капитан на "студентите" Тодор Стойков, а старши треньор Тити Папазов. "Лукойл Академик" е абсолютен хегемон по шампионски титли в ерата на петролната компания през новото хилядолетие – цели 14 от общия брой на 26-те като "студентите” не са позволявали на друг да триумфира със злато в първенството през последните три сезона.

"Решението, което взех не е спонтанно. Това е решение, което назряваше в годините, тъй като търсим развитие. Чест е да си шампион на България, но ние търсим развитие и на европейската сцена", заяви Валентин Златев. "Левски е отбор с история. Тити Папазов крепеше баскетболния отбор на "сините" през последните години. С него водихме много сериозни разговори. Казах му да се определи какъв иска да бъде - треньор, политик, общественик или артист. Тити избра да е старши треньор, което показва неговото голямо желание и отдаденост към "Левски". Сигурен съм, че в тандем с Тошко Стойков ще постигнат сериозни успехи на международното поле. Абмицията ни е да постигнем сериозни резултати на европейско равнище", категоричен е Валентин Златев.

Генералният директор се изказа положително и за "Лукойл", на който е благодетел. "Ако говорим за традиции по отношение на баскетбола, то отборът на "Лукойл" има повече от "Левски". Но 14 години "Лукойл" е шампион, а в същото време нямаше собствена зала, в която да играе мачовете си от европейските клубни турнири и беше принуден да търси различни. В "Лукойл" ще останат да се състезават юношите на клуба, които до момента не получаваха шанс за изява, защото влизаха в игра за по няколко минути. Тъй като много наши юноши играят за различни отбори, то в определени мачове се получаваше така, че играехме срещу себе си. Детско-юношеската школа на "Лукойл" е великолепна! Нашите юноши ще продължат да се развиват при едни доказани специалисти каквито са Жоро Давидов и Петко Маринов. Двамата са много сериозен тандем, който не бива да бъде подценяван, а юношите ни имат прекрасната възможност да надграждат качествата си при тях", подчерта г-н Златев. Генералният директор на "Лукойл" заяви, че петролната компания има високи амбиции и по отношение на развитие на волейбола в България. "Години наред сме помагали както на баскетбола, така и на волейбола. Сега предстои в Бургас да бъде изградена нова зала, което ще е много положително. Ще помогнем за развитието и на този прекрасен спорт", категоричен е Златев. От общинската управа на Бургас заявиха пред БЛИЦ, че с готовност ще продължат да помагат за развитието на волейбола в морския град.


Източник: blitz.bg

Подобни новини

Коментари (15)

  • Отговори (6) (0)
    1. добавен от: Кмета 3 Януари, 12:27

    сега тити папазян вече няма оправдания, че балкан ще е шампион :D

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Януари, 13:05

    и финансират отбор създаден през 2014 ???

  • Отговори (7) (0)
    3. добавен от: Анонимен 3 Януари, 13:46

    олигархът на пазар ...

  • Отговори (2) (2)
    4. добавен от: Анонимен 3 Януари, 16:11

    С това си действие Златев силно разклати авторитета си сред привържениците на баскетбола в България! Изключвам вредния с интригите си Папазов!

    • (4) (0)
      1. добавен от: Анонимен 3 Януари, 16:13

      Спомни си как си отиде преди години тепавия от Правец? Този дебил няма капка лично достойнство,не става изобщо въпрос за морал!

  • Отговори (3) (0)
    5. добавен от: гунди 3 Януари, 16:42

    това не е левски, както и онова не е цесека

  • Отговори (2) (0)
    6. добавен от: Анонимен 3 Януари, 16:54

    Пълна излагация след като доста пъти го питаха дали не трябва да се обединят с Балкан заради залата и многобройните фенове и той отричане твърдо такова нещо като вариант и че марката Лукойл е номер 1

  • Отговори (3) (0)
    7. добавен от: Анонимен 3 Януари, 17:09

    Правец е много тесен за мойте цели!НУЖНА МИ Е ПОДКРЕПА! Само,че УВАЖАЕМИ публиката на ЛЕВСКИ много. трудно ще бъде излъгана,както впрочем и Ботевградската! Защо не играете в залата в Ботевград? Впрочем и на ЛЕВСКИ ли обещаваш зала - на ПРАВЕЦ 10 години обещаваше! А на. Академик - Правец успех в новата ситуация!

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 6 Януари, 03:25

      Тоя път е обратното. Левски му обеща зала...

  • Отговори (8) (1)
    8. добавен от: Анонимен 3 Януари, 17:10

    може да купи всичко но не и ПУБЛИКА

  • Отговори (3) (0)
    9. добавен от: Анонимен 3 Януари, 18:24

    Valentin Putkata zlatev

  • Отговори (1) (0)
    10. добавен от: Анонимен 3 Януари, 21:58

    Хей 22 та фена от Правец и сега какво стана с вашия любим и велик отбор-тая година ако завършите накрая на 6 то място ще сте Щастливи!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete