Четвъртък, 25 Април 2024, 12:49

Шест нови случая на незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа са разкрити на територията на Софийска област

21 Януари 2019, 12:52
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1928 5


Шест нови случая на незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа са разкрити на територията на Софийска област
В резултат на активните съвместни мерки за противодействие на незаконните действия по мрежата, водещи до незаплащане на консумираната електроенергия, предприети от ОДМВР- София и ЧЕЗ Разпределение, от началото на месеца са образувани общо 14 досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 234В от НК.
Последните шест случая на осъществено нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа са констатирани в края на миналата седмица. Три от тях са извършени в имотите на частни абонати в Ботевград и един в правешкото село Разлив. Разследването по четирите досъдебни производства продължава под наблюдението на районната прокуратура в Ботевград.

Последните два случая са от съботния ден, когато при съвместни проверки на служители на РУ- Самоков и енергодружеството са разкрити манипулирани измервателни уреди в трафопост високо напрежение, захранващ с електрическа енергия две вилни селища в курорта Боровец, като по този начин консумираната електроенергия е била отчитана съответно с 80 и 84% по- малко. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура в Самоков.

Районните управления към ОДМВР- София и дружеството продължават съвместните си действия за предотвратяване на нерегламентираните действия по мрежата, с цел гарантиране сигурността на електрозахранването за гражданите в региона.

Източник: ОДМВР- София

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Януари, 16:15

    Тва са само българи... тва не са цигани ...щот инак ако са цигани ще е дискриминация...така само да ги обвинявате в незаконно присъединяване ...Българи са ... !

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Януари, 16:37

    а бе направо са си цигани и то от миризливите

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Януари, 22:17

    Ааа, то и много матриал има за черпенето на ток от Атлантис.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: зиг заг 22 Януари, 16:47

    Направо сте смешни с броя на откритите за София област.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: иван врачеж 27 Януари, 20:57

    ми по селата колко крадьт,колко ще смешни!затова ли го вдигате надписва те да плаща ме на такива тока !това режете кабелите щесе закачат пак !

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (184)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete