Събота, 23 Февруари 2019, 01:06

Шестима задържани за предизвикани безредици в гр. Ботевград остават в ареста

29 Юни 2018, 12:06
(2) (3)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4740 76

Под ръководството на Районна прокуратура – Ботевград се води разследване на инцидента, станал през нощта на 23.06.2018 г. в ж.к. „Саранск“ в града, в резултат на който били предизвикани безредици и повредени три автомобила на Зонално жандармерийско управление.

В хода на разследването в качеството на обвиняеми с постановление на наблюдаващия прокурор по делото са били привлечени шест лица – Г.М., Г.А., С.Н., И.Д., Ж.Ч. и Х.Х.

Към настоящия момент е установено, че късно през нощта на 23.06.2018 г., в гр. Ботевград, пред блок 15 в ж.к. „Саранск“, шестимата обвиняеми извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи ясно неуважение към обществото, и деянието било съпроводено със съпротива срещу орган на властта.

Г.М. подбудил тълпа – неустановени до момента лица, живеещи в бл. 15 и бл. 14 в същия жилищен комплекс, с думите: „Ей, съберете се, бе! Излизайте всички! Какво чакате, няма да им се даваме на тези!“ В резултат на действията му към полицейски служители и ползваните от тях леки автомобили били масово хвърляни различни предмети. По този начин той целял да принуди орган на властта да не изпълни задълженията си по предотвратяване нарушаването на обществения ред - да съставят акт на административно нарушение и да изземат два броя тонколони от владението на Х.Х.

В резултат на действията на обвиняемата Г.А., хвърлила камък и други вещи както към полицаите, така и към служебните автомобили, било счупено предно панорамно стъкло, деформирана чистачка, нанесени побитости по тавана, задна броня и причинени други повреди, чиято обща стойност възлиза на 2 094 лева.

На други два служебни автомобила били счупени предни леви стъкла и светлинна уредба, нанесени деформации по различни части, като причинените щети са в общ размер 1 220 лева.

Ж.Ч. също подбуждал участници в тълпа да употребят сила срещу органите на реда, С.Н. хвърлил дървена пейка и велосипед по тях, а И.Д. и Х.Х. различни предмети.

Обвиняемият Х.Х. отказал да предаде два броя тонколони, послужили за извършване на нарушението, и оказал съпротива при задържането му.

По искане на Районна прокуратура – Ботевград срещу шестимата обвиняеми са били взети мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Източник: balkanec.bg

Коментари (76)

 • Отговори (16) (3)
  1. добавен от: Симо Хаюха 29 Юни, 12:16

  Скоро ще останат в гробищата

  • (27) (2)
   1. добавен от: Младо Пелов 29 Юни, 12:18

   Скоро ще има обезпаразитяване и гадните крастави мaнraлcku паразити ще бъдат премахнати

  • (15) (2)
   2. добавен от: Младо Пелов 29 Юни, 12:18

   Скоро ще има обезпаразитяване и гадните крастави мaнraлcku паразити ще бъдат премахнати

  • (27) (5)
   3. добавен от: Пело Владов 29 Юни, 12:20

   Няма Муса, няма Японец, няма Исус, няма китаец, няма никакви крастави мaнraлcku паразити. Още малко и заминават при Весо Дебелия, Пинко, Марко и другите боклуци

  • 4.

   Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 5.

   Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • (0) (0)
   6. добавен от: Istinskiqt 14 Юли, 23:55

   Smurt za tiq

 • Отговори (12) (26)
  2. добавен от: Буден гражданин 29 Юни, 12:21

  Безполезната пионка недоразумението гавалигльо ги пазаше досега, но и с това се провали и скапаните цuraняцu бързо изгоряха като прашинки.

  • (12) (16)
   1. добавен от: Анонимен 29 Юни, 12:22

   Тази година ще се изчистим от краставите цuraняцu и крастави мaнraлcku паразити, за да може догодина да се спасим и от безполезната пионка недоразумението гавалигльо

  • (13) (6)
   2. добавен от: Анонимен 29 Юни, 12:23

   Ей, чул те Господ! Дано се случи по-бързо, да може градът да живне малко и да заживеем спокойно и щастливо

  • 3.

   Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • (18) (10)
   4. добавен от: Анонимен 29 Юни, 13:46

   КАК ГИ ПАЗИ БЕ КРЕТЕН, КАТО ИМ БУТА КЪЩИТЕ ЛИ :?:

  • (5) (20)
   5. добавен от: Анонимен 29 Юни, 14:04

   Пази ги, като прикрива престъпленията, които извършват и ги пази от полиция, съд и наказания според закона. Откакто безполезната пионка недоразумението гавалигльо се домогна до властта по най-подмолен начин, драстично се увеличиха кражби, обири, убийства, наркоразпространение, проституция, шофиране от неправоспособни водачи под въздействие на алкохол и наркотици, ежедневен тормоз върху българи по улиците и центъра. Ама като седиш само в мишата си дупка и лижеш задника на сбръчканото недоразумение гавлаигльо, няма как да разбереш тази неща

 • Отговори (16) (4)
  3. добавен от: дарина 29 Юни, 12:37

  Е маи е време да изселим манговците те са болест най мръсната напас само смърт за малки и големи манговци целата държава се напълни с гнусни чернилки кмете изселвай ти имаш право

  • (6) (14)
   1. добавен от: Анонимен 29 Юни, 12:42

   Кметът ти ги защитава; дава им правомощия и чувство за безнаказаност; прикрива престъпленията им; пази ги от правоохранителните органи; спасява ги от полиция, съд и прокуратура

  • 2.

   Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • (10) (15)
   3. добавен от: Анонимен 29 Юни, 12:47

   Този пък "кмет" ... Слепи ли сте, че кметът пази цuraняцuтe, понеже те го издигнаха до тук. Как така кметът беше много информиран по случая с Пелов и Панчев и се буташе да се изказва (макар и напълно неадекватно) навсякъде, а сега като краставите мaнraляцu са по затворите и цялата държава видя, че постоянно правят престъпления и не зачитат полиция и закони, т.нар. кмет една дума не е обелил. Това не е никакъв кмет. Това е един човек, попаднал там случайно, който не знае какво се случва и само обвинява другите за собствените му грешки

  • (29) (3)
   4. добавен от: Анонимен 29 Юни, 13:42

   1.2.3. Не знам за сегашния кмет, но предишния играеше хоро с тях :D :D :D

  • 5.

   Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • (33) (4)
   6. добавен от: Анонимен 29 Юни, 13:56

   ИМАМ ДОСТА МОЗЪК, ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ. ФАКТ Е, ЧЕ КМЕТА СЕ ОСМЕЛИ ДА СЪБАРЯ НЕ ЗАКОНИ ПОСТРОЙКИ (КЪЩИ). НАКАРА ЧАСТ ОТ ТЕЗИ ПАРАЗИТИ ДА РАБОТЯТ ЗА СОЦИАЛНИТЕ СИ. НАКАРА ГИ ДА ПЛАЩАТ ВОДАТА КОЯТО ПОЛЗВАТ С ЛИХВИТЕ. НАКАРА ГИ ДА ПЛАЩАТ ТОК.
   И ДРУГ ФАКТ ТИ КАЗВАМ СЕГА, ВСИЧКИ ЦИГАНИ ГЛАСУВАХА ЗА г.г. ЗАЩОТО ТОЙ НЕ НАПРАВИ НИЩО ОТ ТОВА КОЕТО ТИ ИЗБРОИХ ПО ГОРЕ.

  • 7.

   Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • 4.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (10) (1)
  5. добавен от: Анонимен 29 Юни, 12:49

  Японеца кпга ще бъде заключен за опит за убийство???

 • Отговори (17) (0)
  6. добавен от: Анонимен 29 Юни, 12:49

  Тормоз за ромите браво

  • (21) (0)
   1. добавен от: Анонимен 29 Юни, 12:54

   То това даже не е тормоз. Те просто си получават заслуженото. Мачкане, присъди и затвор за крадливата мaнraлcka напаст

 • Отговори (4) (15)
  7. добавен от: Анонимен 29 Юни, 12:58

  Ликуй народе Борислава Ерменкова, Владимира Стефанова И Тихомира Микова станаха официално жени. Да им е честито новото въплащение и да им е мазен Вазелина и отпуснати дупетата. Амин.

  • (13) (7)
   1. добавен от: Иван Може 29 Юни, 13:37

   Това, че баща ти е женствен и го разцепват анално, не значи, че всички с в ареста/затвора е така. Хората, които се опитваш да подиграеш, са 1000 пъти повече мъже, от всички от мъжки пол в жалкото ти родословно дърво. Като ги срещнеш по центъра, заобикаляш от другия край, защото се насираш от страх, само като ги видиш

  • 2.

   Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (28) (2)
  8. добавен от: Анонимен 29 Юни, 13:07

  Уважаеми роми за да живеете добре УЧЕТЕ ,РАБОТЕТЕ,СПЕСТЯВАЙТЕ .РАЖАЙТЕ ТОЛКОВА ДЕЦА , КОЛКОТО МОЖЕТЕ ДА ОТГЛЕДАТЕ СЪС СОБСТВЕНИ ДОХОДИ ,А НЕ ДА ПРОСИТЕ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА.Съвременният живот изисква умни и грамотни хора спазващи законите.Не се намирате в Африканската джунгла .

 • 9.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • (3) (0)
   1. добавен от: Анонимен 29 Юни, 13:11

   Taka e ka4vaite snimki

  • 2.

   Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (20) (4)
  10. добавен от: Анонимен 29 Юни, 13:45

  Не сегашния кмет ги пази. Помислете кой ги пазеше, закриля ше, даде им свобода, игра хора с тях. Май беше друг, не мислите ли?

  • (6) (21)
   1. добавен от: Анонимен 29 Юни, 13:56

   Ти май нямаш с какво да мислиш. Ако познаваше дори и 10 нормални човека от града, щеше да знаеш, че откакто сегашният кмет (за нещастие) открадна властта, значително са се увеличили (в пъти) цuraнckuтe своеволия (като вдигане на шум с викове и музики, нахълтване в дискотеката, притесняване и заплашване на хора по центъра) и престъпления като обири на хора по улиците и центъра, ежедневни влизане с взлом и обири на домове и фирми, наркоразпространение, проституция, шофиране от неправоспособни (и неграмотни) водачи под въздействие на алкохол и наркотици, убийства на възрастни хора, за да им откраднат останалите 50-ина лв. от пенсията

  • (6) (26)
   2. добавен от: Анонимен 29 Юни, 13:58

   Какво обясняваш на този малоумен гавалигльов овчи мозък? Мaнraляцuтe вършват всякакви престъпления, трошат, крадат, убиват. На тъпака му е проблем, че Ту'лата бил играл хоро в знак на уважение към циганите. Да, той беше кмет, мъж на място и с достойнство и няма лошо, че е показал малко уважение към ромите, защото има и свестни от тях

  • (21) (4)
   3. добавен от: Анонимен 29 Юни, 14:06

   1, и 2, И ти както началника (тулата) ти страдаш от раздвоение на личността, сам си пишеш и сам си отговаряш.
   Съвет от мен, бързо при д-р Стоянов. :D :D :D :D

  • (2) (13)
   4. добавен от: Анонимен 29 Юни, 14:10

   Ти явно страдаш от кланяне пред безполезната пионка недоразумението гавалигльо. Първо се накланяш напред да му оближеш краката и задника, после се с жена ти заедно се обръщате и се накланяте, за да могат цuraнckuтe шпаги да ви порят

  • (9) (1)
   5. добавен от: Анонимен 29 Юни, 17:00

   ИМАМ ДОСТА МОЗЪК, ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ. ФАКТ Е, ЧЕ КМЕТА СЕ ОСМЕЛИ ДА СЪБАРЯ НЕ ЗАКОНИ ПОСТРОЙКИ (КЪЩИ). НАКАРА ЧАСТ ОТ ТЕЗИ ПАРАЗИТИ ДА РАБОТЯТ ЗА СОЦИАЛНИТЕ СИ. НАКАРА ГИ ДА ПЛАЩАТ ВОДАТА КОЯТО ПОЛЗВАТ С ЛИХВИТЕ. НАКАРА ГИ ДА ПЛАЩАТ ТОК.
   И ДРУГ ФАКТ ТИ КАЗВАМ СЕГА, ВСИЧКИ ЦИГАНИ ГЛАСУВАХА ЗА г.г. ЗАЩОТО ТОЙ НЕ НАПРАВИ НИЩО ОТ ТОВА КОЕТО ТИ ИЗБРОИХ ПО ГОРЕ.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (3)

Одобрявате ли идеята бившето училище в Липница да се превърне в обучителен център по иновативни дисциплини

Анкета » коментари (3)

Одобрявате ли идеята бившето училище в Липница да се превърне в обучителен център по иновативни дисциплини

отговори
Да (94)
70% Complete
Не (12)
70% Complete
Страхотна идея. Това ще възроди селото (45)
70% Complete
Мисля, че не е добра идея (1)
70% Complete
Не ме интересува (8)
70% Complete