Четвъртък, 25 Април 2024, 04:08

Шестокласниците от Първо ОУ "Васил Левски" представиха своята историческа възстановка

6 Юни 2017, 12:29
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1432 0


На 05.06.2017г. в салона на НЧ "Кирил и Методий" учениците от VI клас на Първо ОУ "Васил Левски" представиха историята на България от Възраждането до наши дни. Сцени, представящи въстанията на българите, Паисий Хилендарски и написването му на "История Славянобългарска", създаването на костинбродския революционен комитет от Васил Левски в Шияковския манастир, ушиването на знамето "Свобода или смърт" от Райна Попгеоргиева, саможертвата на Кочо в храма в Перущица - това бяха част от представените сцени. Децата бяха подготвили и видео с истинска възстановка на боевете на връх Шипка. Шестокластниците продължиха с радостта около Освобождението, зараждането на националния идеал, войните за национално обединение, епохата на социализма, представиха и съвременна класна стая. 
Накрая на спектакъла се акцентира на това, че в наши дни нямаме национален идеал, който да обединява българите. Една от водещите даде думата на гостите, които споделиха какво може да обедини българите днес. 
Вечерта приключи с изпълнение на песента "Къде си вярна ти любов народна" и много аплодисменти.
Децата бяха избрали да подкрепят благотворителната кауза за събиране на средства за лечение на малката Бети, като събраните средства от спектакъла ще бъдат дарени. 
Гости на събитието бяха заместник-кметът Любен Кънчев, директорът на Първо ОУ "Васил Левски" Даниела Борисова, директорът на ПГВМСС Светослав Иванов, родители и съученици. Учениците бяха подкрепени за представянето на своята възстановка от учителя им по "История" и общински съветник Николай Борисов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete