Сряда, 23 Май 2018, 11:36

Широки усмивки и много изненади за първата група ученици, които почиваха в к.к. Боровец по покана на Областния управител

19 Юни 2017, 17:29
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1209 10

Приключи ваканцията на първата група деца от Софийска област, които почиваха безплатно на вила „Горска поляна“ в к.к. Боровец. По инициатива на Областния управител г-н Илиан Тодоров 12 ученици от община Ботевград, от социално слаби семейства, които имат добри или отлични резултати в училище, прекараха три незабравими дни във вилата, собственост на Областната администрация.
В петък Областният управител, кметът на община Самоков г-н Владимир Георгиев, главният секретар на Областната администрация г-жа Мая Цанова и експерти от администрацията, посрещнаха в Боровец учениците, придружени от двама ръководители и медицинско лице.
Областният управител приветства групата за добре дошли като им пожела незабравимо прекарване и много весели моменти. Той изненада малчуганите с подаръци – федербал, топки, шапки и тетрадки, в които децата да записват спомените си от ваканцията и всичко, което ги впечатли.
Първата група, с която Областният управител стартира социалната си инициатива, включва деца между 3-ти и 6-ти клас, от ОУ „Васил Левски“ и ОУ „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Ботевград, ОУ „Отец Паисий“- с. Врачеш и ОУ „Любен Каравелов“ – с. Трудовец. Те са избрани от директорите на учебните заведения, транспортът им до Боровец е поет от кмета на Ботевград г-н Иван Гавалюгов, а храненето е осигурено от кмета на Самоков г-н Владимир Георгиев, към които Областният управител отправи благодарности за това, че откликнаха на инициативата.
По време на престоя си, 12-те ученици имаха възможност да се насладят на свежестта и природата на Рила планина, да играят и да се забавляват на воля, както и да посетят двореца „Царска Бистрица“. Едно от най-вълнуващите им изживявания беше разходката с кабинков лифт до връх Ястребец, като картите за лифта бяха безвъзмездно предоставени от фирма „Бороспорт“ АД. От хотел „Самоков“ пък децата получиха покана да се позабавляват в басейна, което отново предизвика техните широки усмивки.
Учениците проведоха и беседа с отец Михаил – архиерейски наместник на Самоковска духовна околия, с който поговориха за християнските ценности, приятелството и добротата.
Тридневната ваканция остави незабравими спомени у децата, а Областният управител получи благодарности от техните ръководители за топлото посрещане и изненадите за децата по време на престоя. По думите на учителите, до момента за тези ученици не е правен подобен жест.
Предстои г-н Илиан Тодоров да покани на ваканция в Боровец ученици и от останалите общини в Софийска област.


Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

 • Отговори (11) (0)
  1. добавен от: Анонимен 19 Юни, 19:30

  Само че децата отдавна не записват нищо в тетрадки... :uups:

 • Отговори (10) (1)
  2. добавен от: Анонимен 19 Юни, 19:32

  Снимка 3 с дрон ли е правена? :twisted:

 • Отговори (4) (1)
  3. добавен от: Анонимен 19 Юни, 21:21

  Искам да уточня, че ученици от ОУ "Н. Й. Вапцаров" нямаше, тъй като ръководството му е отказало да участва в мероприятието. И децата не са могли да посетят "Царска Бистрица", тъй като цар Симеон II си е посрещал височайши гости от чужбина, по случай рождения си ден. Моля, проверявайте информацията си преди да я публикувате.

  • (10) (1)
   1. добавен от: Анонимен 19 Юни, 22:50

   Е, и? И без петел ще съмне! 8)

  • (11) (0)
   2. добавен от: Анонимен 19 Юни, 22:55

   Искам да уточня, че това не е цар, а крадлив лайнар!

 • Отговори (4) (0)
  4. добавен от: Анонимен 19 Юни, 23:38

  Защо няма деца от ОУ"Свети свети Кирил и Методий " град Ботевград?

 • Отговори (4) (0)
  5. добавен от: Анонимен 20 Юни, 01:49

  Защото и тяхното ръководство е отказало участие.

 • Отговори (5) (2)
  6. добавен от: Анонимен 20 Юни, 09:22

  А децата от ОУ"В.Левски" въобще не са социално слаби, особено двете дебелани - учителките...

 • Отговори (7) (2)
  7. добавен от: Анонимен 20 Юни, 09:25

  Това почивка за деца ли е или за учителки? На снимките се виждат 10 деца и 3 учителки?

 • Отговори (3) (0)
  8. добавен от: Анонимен 20 Юни, 09:29

  Пардон, едната била медицинско лице

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (12)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (12)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (88)
70% Complete
Не подкрепям идеята (85)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (162)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (152)
70% Complete
Нямам мнение (11)
70% Complete