Сряда, 24 Април 2024, 13:27

Шопският празник завърши

4 Юни 2018, 19:10
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2034 0


Празникът започна на 1 юни с дефилe на Представителен духов оркестър „Стефан Стефанов“ и Мажоретен състав към НЧ „Просвета 1975“, село гара Елин Пелин, Представителен мажоретен състав „Светла“, град Елин Пелин и група за модерни танци „Нани денс“, село Столник. Те преминаха по улиците на града и се спряха на градския площад, където изпълниха още няколко марша. Официални гости на празника бяха народни представители от парламентарни групи, заместник-кметове на общини, отец Иван Плещов, представители на бизнеса, кметове на населени места и общински съветници от Елин Пелин.
Приветствие към всички присъстващи отправиха г-н Ивайло Симеонов и г-н Николай Плещов, като им пожелаха здраве и споделиха убеждението си, че само опирайки се на традициите и пазейки шопския дух силен и свят, общината и неговите хора могат да се развиват и преуспяват. Поздравление за празника отправи зам.-кметът на град Наро-Фоминск Елена Александровна Кузнецова, началникът на кабинета на кмета на град Лесковац Милан Ничич и заместник-кметът на община Вишеград Младенко Тасич.
Втората концертна вечер на Шопски празник 2018 „Утвърждаване на традицията“ се проведе в събота - 2 юни на голямата сцена пред Община Елин Пелин. Празничната програма започна с пленителните изпълнения на Перкусионен ансамбъл „Палиеви искрици“ от Националното музикално училище „Любомир Пипков“, град София с художествени преподаватели Искра и Мария Палиеви. Гост водещ на концертната вечер, тази година бе Ненчо Илчев, който типично в негов стил разчупи обстановката с фокуси и приповдигна настроението на публиката. В ритъма на модерна музика красивите момичета от балет „TEA DANCE CREW“ показаха впечатляващи танци и раздвижиха публиката. Поздрав от Тракия, Родопите и Пирин ни поднесе Фолклорен ансамбъл „Зорница“ с главен художествен ръководител Емил Генов. Техните изпълнения ни пренесоха в мистичните дерби на Странджа планина и показаха красотата на българската музика. Народни песни от различните фолклорни области на България ни поднесоха талантливите момичета от Вокална формация „Кипри“ с ръководител Илияна Найденова и приятелите им от група „Тъпани и гайди“ с ръководител Григор Лалов. Вокалната формация „Кипри“ успешно прославя българската народна песен в различни музикални проекти в Европа и Азия и е посланик на българското фолклорно изкуство по света. Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ – град Плевен с главен художествен ръководител Марян Туджаров повече от час весели публиката на Шопски празник 2018. Сцената оживя с появата на Орлин Павлов и балет „Нова“. Хитовият изпълнител и актьор в сериала „Скъпи наследници“ представи разнообразен репертоар, включващ поп и латино музика. Група от ентусиазирани почитатели успяха да се снимат със своя любим изпълнител и да получат автографи. Впечатляващо огнено представление с магична визия, кокили, акробати и огнени инсталации поднесоха актьорите на Театър на огъня и сенките „FIRETER“. Забавлението продължи до късно с народно веселие с песните на Румяна Попова.
Последният ден на Шопски празник 2018 „Утвърждаване на традицията“ започна с изложба на домашни любимци в градския парк – една изява, която показва, че на сцената на Шопски празник има място за всички: малки, големи и ... домашни им любимци. Хубавото време тази година позволи на много стопани да изведат любимците си на изложбата и да ни покажат колко са красиви и атрактивни. В концертната програма се включиха НУФИ „Филип Кутев“ гр. Котел, Гала концерт „На хоро при шопите“, Соня Станчева и Кирил Гунчев, ФА „Странджа“ гр. Бургас, група „Вакали“, Димана Боянова и ТФ „Накит“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete