Четвъртък, 18 Април 2024, 16:21

Ще имат ли Нови хан и Габра нови площади?

20 Юни 2017, 21:51
(1) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 3389 1


Междуведомствената експертна група в Министерство на енергетиката одобри проектите на община Елин Пелин за реконструкция на площадите в селата Нови хан и Габра. Финансирането идва по линия на фонд РАО, заради намиращото се в близост хранилище за радиоактивни отпадъци. Комисията все пак е отправила предписания които общината трябва да изпълни в рамките на седмица, за да не бъдат провалени проектите отново. Едно от изискванията към общината е да изготви ценови анализ, нещо което е задължително за подобни проекти, но не е представено.


Общата стойност на ремонтите на двата площада е над 150 хиляди лева, като 2/3 от сумата е от фонд „Радиоактивни отпадъци“, а останалата част от финансирането е за сметка на общинския бюджет.


През последните четири години проектите на община Елин Пелин в които се търсеше финансиране по фонд „РАО“ за ремонти в Нови хан бяха отхвърляни, а бяха одобрявани само тези в село Габра. Очаква се крайното решение за финансиране на проектите да бъде взето от Министерство на енергетиката през месец септември, като е необходим и подписа на министър Теменужка Петкова. Срокът за извършване на реконструкцията на двата площада е 40 дни от датата на подписване на договор с изпълнителя, а парите по фонд РАО се превеждат на общината едва след като всички ремонтни дейности са завършени и приемателна комисия е одобрила свършената работа.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete