Четвъртък, 25 Април 2024, 18:07

Ще успее ли БК Балкан да повтори успеха от миналия сезон?

14 Ноември 2019, 06:40
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 693 0


През изминалия баскетболен сезон Балкан (Ботевград) спечели шампионската титла на България след 30-годишно прекъсване. Общо пета за клуба, след като през годините отборът триумфира през 1974, 1987, 1988 и 1989 година. Дали обаче тимът на Йовица Арсич ще успее да повтори успеха и да защити титлата си?

Балкан вече е с нов треньор именно в лицето на Арсич, който замени Небойша Видич.
След края на миналия сезон тимът се раздели с Павел Иванов, Павлин Иванов, Хопкинс, Браун, Гаврилович - целият титулярен състав, който игра на финала срещу Левски Лукойл. В тима останаха само Крис Минков, Здравко Христов, Марин Маринов и Димитър Димитров.

На мястото на заминалите в Ботевград се завърнаха Джордан Калахан, който остави отлични впечатления при предишния си престой в клуба, както и Михайло Секулович. Привлечени бяха Дейшон Найт, Марко Радонич и Станислав Цонков. През август пристигна сръбският гард Мирослав Пашайлич, но той вече не е част от тима. Преди дни в Ботевград акостира още един американец - Кени Хол, който играе на позиция 5. Идва от отбора на Хай-тех Банкок, където записва средно по 19.4 точки и 10 борби на мач в тайландското първенство. Според портала за онлайн залози и букмейкъри Сайлънтбет, шансовете и коефициентите са в полза на ботевградчани.

Със сигурност отново най-голям съперник на Балкан ще бъде Левски Лукойл. Първата среща между двата тима вече се изигра и бе за Суперкупата на България. Столичани надделяха с 82:71. В първенството пък "зелените" се справиха на старта с Черноморец и надделяха с 83:70.

„Това, че миналогодишният отбор е бил шампион, не ни дава никаква възможност и право да се държим неподходящо. Просто този авторитет, който искаме да имаме, трябва да си го създадем сами. Това, което е било миналата година, не се брои. Този отбор е изцяло нов и трябва да си върши своята работа и да побеждава, за да постига целите си“, бяха думите на новия наставник Йовица Арсич след първия мач в първенството срещу Черноморец, с които той ясно каза, че тимът е съвсем нов и за минали заслуги победи не дават.

В тези изминали четири двубоя се забеляза, че водещи играчи на тима ще бъдат Дейшон Найт, Михайло Секулович и Джордан Калахан. Дадежди се възлагат и на Кени Хол, който има солиден опит и шампионски манталитет.

Ботевградчани записаха историческо участие в Шампионската лига, където обаче отпаднаха в първия кръг от шведския Сьодертеле Кингс. Първата среща завърши с успех за съперника на българския тим със 79:64, а на реванша в Ботевград Балкан надделя с 82:74, но това не бе достатъчно.
По-късно шведите отпаднаха и сега отново ще се изправят срещу тима на Арсич в Група "G" за Купата на ФИБА. Останалите тимове в нея са румънския Клуж Напока и руския Енисей Красноярск.

Определено този сезон ще бъде доста по-напрегнат и с повече очаквания към баскетболистите на Балкан. Напрежението винаги е върху този, който трябва да защитава титлата си, а не върху този, който трябва да преследва. Привържениците със сигурност очакват нов триумф и мечтаят за повторение на серията от три поредни титли в края на 80-те години.

Отделно през септември се случиха неща, които не касаят пряко първия отбор, но със сигурност влияят. Заформи се вътрешен скандал, след като излязоха твърдения, че клубът остава без отбор до 19 години. Реакцията на президента Михаил Михайлов бе мигновена и бе ясно съобщено, че това не отговаря на истината и някой се опитва да прави интриги. Просто част от проблемите, с които се сблъсква всеки един развиващ се и успяващ тим.

В родното първенство, освен с основният си конкурент Левски Лукойл, Балкан трябва да внимава и с няколко други отбора, които могат да объркат сметките. Берое, Академик Бултекс и Рилски спортист отново ще имат водеща роля и ще се явят коректив в битката за златото. А защо не и да се намесят сериозно за нея.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete