Петък, 29 Март 2024, 13:15

Синдикатите в Гърция блокират транспорта на 1 май

30 Април 2013, 12:51
(0) (0)
Свят - Актуално
Прочетена: 978 0


Синдикатите в Гърция ще блокират транспорта на 1 май. Железничарите от днес започнаха да спират влаковете. Няма да се движат фериботи и градският транспорт. Стачката е подкрепена от опозицията и е насочена срещу безработицата и икономическата политика на правителството, предаде БНР.

Гръцките железници вече се движат с нарушен график по основни направления. От тази нощ се прекратява движението както на пътническите, така и на товарните влакове. По инициатива на двата синдиката в Гърция Международният ден на труда е ден за масови протести срещу икономическата политика на правителството и кредиторите.

За 24 часа се прекратява движението на кораби и фериботи от всички гръцки пристанища. На места синдикатите се споразумяха да пропускат по няколко ферибота, за да не парализират туризма. Почасово спира и градският транспорт. Метрото в Атина няма да се движи до летището.

В общо изявление гръцките синдикати настояват за спешна програма срещу безработицата, прекратяване на процедурите по приватизация на държавни фирми и не на последно място - връщане на минималната работна заплата на равнището от преди кризата.

Масови демонстрации за утре - 1 май - се подготвят от опозицията и синдикатите.

Тъй като в рамките на денонощие – от 00,01 часа до 24,00 часа на 1 май 2013 г. се очаква да бъдат блокирани всички пристанища на територията на Гърция, външното ни министерство препоръча българските граждани, пътуващи в този период, да избягват използването на морски транспорт в деня на стачката и своевременно да организират пътуването си в по-ранен или по-късен ден.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete