Четвъртък, 25 Април 2024, 13:32

Синя лампа: Васил Нинов, задържан в Гърция за трафик на кокаин

12 Юли 2012, 19:19
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5604 6


Васил Нинов и Константин Георгиев са двамата задържани българи вчера в Гърция. Това заяви пред журналисти в Благоевград вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Двамата бяха задържани за трафик на над 160 кг кокаин в Гърция, на стойност над 15 млн евро.
Васил Нинов-това е шефът на хотел „Родина”, може да проверите в Гугъл кой е той, дали не беше свързан с една банка, с едни финансови злоупотреби от 1998-2000 година, държавния резерв... и просто ще видите къде е била политическата класа и какви са връзките на политическата класа с организираната престъпност. Мисля, че това е тема за размисъл на всички мои политически опоненти, които дават оценка за днешната дейност на министъра на вътрешните работи и затова, че те на моменти усещат, че има политически натиск. Не, няма политически натиск, има просто справяне с организираната престъпност и ако някой от политическите ми опоненти се чувства засегнат, значи че всъщност той е обслужвал организираната престъпност, за да е толкова всеотдаен в тази защита или тези критики към МВР”, заяви министър Цветанов. За другия задържан Константин Георгиев, Цветанов заяви, че е управител на хотел „Родина”.

Бившият шеф на обявената в несъстоятелност Балканска универсална банка Васил Нинов бил замесен в скандални афери. За никого не са тайна кражбите му, далаверите на банката и това, че бе обявен за издирване от Интерпол.

Заради аферата с кражба на гориво от Държавния резерв, Нинов е заплашвал с разстрел близки до Гриша Ганчев бизнесмени. През 1999 г. той мами Гриша Ганчев с 1,9 млн лева. Фирмата на банкера „Ники стар" купува гориво от „Литекс комерс", но не плаща нито стотинка. Нинов използва фалшиви обезпечавания по плащанията на горивата, а когато Гриша Ганчев се усеща, вече е късно.

По същото време Васил Нинов завлича и Държавния резерв, като използва приближения до Гриша Ганчев бизнесмен Страхил Димчев. Борецът Димчев сключва договора с Държавния резерв чрез фирмата си „Олимп груп" за ползване на гориво от националния фонд. Горивото трябва да бъде продадено от Васко Нинов, който се задължава по-късно да го възстанови, а уговорката му с Гриша Ганчев и със Страхил Димчев е да си поделят печалбата.

В крайна сметка скандалният бизнесмен завлякъл ортаците си и така Страхил Димчев става подсъдим за източване на над 5 милиона лева. Борецът започва да си търси настоятелно парите, както и дължимите близо 2 мл лева на Гриша Ганчев. Тогава обаче непознати започват да го заплашват по телефона с разстрел, като му се представят за хора на Нинов.

Гриша Ганчев направо побеснява от шантажа, нахлува в столичния хотел „Родина" (собственост на банкера), за да се саморазправи с него. „Абе, дебелак, ти ще ме застреляш мен, бе, свиня мръсна, ти кого плашиш, бе?... Колко услуги съм ти направил на теб..." Нинов веднага взел да се оправдава, че някой го топял с цел да ги скара.



Източник: ИА "ФОКУС"

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: diresht 12 Юли, 21:36

    и това, че бе обявен за издирване от Интерпол.

    Всички в Ботевград го знаеха къде се намира Васко, а само Интерпол няма хабер, въпреки че търсят неспирно.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 13 Юли, 08:51

    :D

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 13 Юли, 11:04

    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 13 Юли, 11:13

    moite uvajenia kam saita, no mnogo kopirat infirmacia bez da e proverena. a snimkata e tokoz stara che niam do kade. savet kam jornalistite na sita da porabotat malko poveche.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 13 Юли, 12:44

    Такива връзки има Нинов че просто немогат да го пипнат с пръст. Няма смисъл да лаете срещу него.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: idiotoostoi4iva..... 14 Юли, 21:34

    Naistina e taka,toi se smqta za nedosegaem,selqn4eto ot Rumqncevo.Tozi "biznesmen"s cenata na vsi4ko,na garba na rabotnici,blizki,sadrujnici,natrupa bogatstva-Sled men i potop-Razplakal emaikata na dosta narod,no dano da si go polu4i....Nadejdata e v Grackoto pravosadie.V BG,koi ste go spre????Tezi deto qdat i piqt s nego,i deto vseki mesec si polu4avat dogovorenoto..Ot godini se znae za Vasko Ninov i kakvo?????No gore ima edin deto gleda........

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (184)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete