Петък, 29 Март 2024, 13:24

СК "Рилец" (Говедарци) нанесе първа загуба за отбора на ОФК "Правец"

1 Април 2018, 21:41
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2248 2


Мъжкият футболен отбор на ОФК "Правец" беляза началото на пролетния дял от А ОФГ София - Изток с драматична загуба. Тя дойде след гостуването на СК "Рилец" (Говедарци), което завърши 3:2 в полза на домакините. Това е първа загуба за отбора на правчани през този сезон.

Двата отбора изнесоха здрав мач, изпълнен с много единоборства, физически сблъсъци и не на последно място добри футболни умения. Срещата премина в динамично темпо и въпреки тежките условия, се получи истинска футболна битка на терена. Борбата за надмощие започна още в първите минути след началото на двубоя. Видимо по-мотивирани, домакините оказаха сериозен натиск върху правчани и първи стигнаха до голова опасност, броени минути след първия съдийски сигнал. Единствено намесата на вратаря на гостите попречи на СК "Рилец" (Говедарци) да поведе рано рано в резултата. "Рилецо" продължи да налага своето домакинско предимство и рядко оставаше шанс на футболистите на ОФК "Правец" да стигнат до противниковата врата. Отборът домакин създаде още добри ситуации пред вратата на правчани, но до гол така и не се стигна. На няколко пъти футболистите на ОФК "Правец" опитаха да контраатакуват, но премерени излизания на стража на домакините предотвратиха по-сериозни опасности. След най-чистото си голово положение, Ангел Костадинов можеше да изведе отбора си, но ударът му бе отразен от противниковия вратар. В средата на полувремето логичното се случи. След колективна грешка в защитата на гостите, тимът на СК "Рилец"(Говедарци) бе напред в резултата. Отговорът на правчани така и не дойде, а за сметка на това "рилецо" им поднесе още една изненада, вкарвайки втори гол преди края на полувремето. До ситуацията се стигна след изпълнение на статично положение и недобро изчистване на топката. При последвалия удар от границата на наказателното поле, топката за втори път премина отвъд гол линията на гостите.

През второто полувреме силите се изравниха, тежката битка с метеорологичните условия и локвите по терена продължи. И двата отбора хвърлиха доста усилия в днешната среща, което пък леко покачи напрежението в оставащите 45 минути. Футболистите на Христо Христов излязоха мотивирани да покажат своето истинско лице, което очевидно им обягваше до този момент. Правчани успяха да се върнат в мача, след като Тонислав Петков беляза вратата на СК "Рилец" (Говедарци). До тази ситуация се стигна след изпълнение на ъглов удар. Снажният полузащитник се озова на точното място, за да направи добавка след недобрия контакт на вратаря на домакините с топката. Двубоят стана още по-завързан, а адреналинът завладя всички 22 футболисти на терена, дори и немалкото привърженици, които наблюдаваха срещата. Неслед дълго пристигна и отговорът на футболистите на СК "Рилец" (Говедарци), които с трети гол в противниковата врата сякаш предрешиха развоя на събитията. Играчите на ОФК "Правец" обаче показаха характер и продължиха да мечтаят, след като Иван Станев се възползва от неразбории в наказателното поле на противника и разстреля вратата на "рилецо". Финалните минути бяха изпълнени с много напрежение, но след прозвучаването на последния съдийски сигнал, отборът на СК "Рилец" (Говедарци) ликуваше, нанасяйки първа загуба на своя опонент.

В петък (06 април) отборът на ОФК "Правец" приема ФК "Левски 1923" (Елин Пелин) в отложена среща от 10 кръг на А ОФГ София - Изток. Двубоят е с начален час 11:00ч.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец"

Коментари (2)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Април, 00:28

    Съблечете се пак голи, липсвате ми!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 2 Април, 09:36

    Прати майкати и тя иска дани види голи и на бате Пачи кривака

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete