Петък, 29 Март 2024, 06:44

Скравена пред бунт заради строително депо (ВИДЕО-ЧАСТ 2)

18 Септември 2021, 16:16
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2446 25


Във втората част от видеоматериала на "Балканец" ще ви покажем позицията на управителя на "Автомагистрали Хемус" АД - клон Ботевград, изразена от него на провелото се събрание в Скравена на 16 септември 2021 г., относно предстоящото изграждане на строителна площадка.

Управителят Христин Савов се опита да убеди присъстващите жители на Скравена, притеснени от бъдещото депо, че няма риск за здравето им и за екологията в района.

Според него, инвестиционното намерение е положително, защото досега всички са изхвърляли строителни отпадъци на нерегламентирани места - в дерето, на Зелин, в реките, покрай пътищата. Той твърди, че на строителната площадка ще се преработват само бетон, керемиди и керамика, без пластмаси и метали, които само щели да се сортират. По думите на г-н Христов стар асфалт ще се претрошава и ще се влага обратно в асфалтова настилка.

"В Ботевград няма база за строителни отпадъци, където могат да бъдат извозени", бе един от аргументите на г-н Христов в полза на строителното депо.

Управителят обаче не успя да убеди жителите на Скравена, че може да гарантира, че няма да има обработка на азбест и минерална вата на площадката, които могат да предизвикат ракови образувания попадайки в човешкия организъм.

Втората част на видеоматериала може да гледате тук:




Източник: balkanec.bg

Коментари (25)

  • Отговори (6) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Септември, 17:47

    Какъв азбест,бе хора,забранен и отречен отдавна в цивилизованите страни!
    Толкова ли не се намери друго място,стигат ни всички други миризми на химикали,с които се насищаме още от сутринта!!!

  • Отговори (4) (2)
    2. добавен от: Анонимен 18 Септември, 18:11

    Според мен, ако се извършва тази дейност която се декларира и за която ще се издаде разрешение, а именно единствено и само преработка на строителни отпадъци, то не съществува никаква вероятност за замърсяване или запрашаване на Скравена, НО ако наистина тази база е собственост на олигарха Златев, то тогава съществува потенциална вероятност да не се спази издаденото разрешително и да се извършва и друга дейност свързана с всякакви отпадъци от всякакъв вид и от целият свят !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Това разбира се няма как да се знае предварително, и ако наистина се извършва друга дейност освен разрешената, то тогава е много лесно да се спре работата и да се накажат нарушителите, но това което се обявява официално не съществува опасност за жителите на селото !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • (4) (6)
      1. добавен от: Анонимен 18 Септември, 18:58

      Ти, тъпанара с удивителните, вярваш ли на глупостите, които пишеш?
      Вярваш ли, че дори 10 подобни депа да има, ако за депониране на отпадъци в тях трябва да се плаща, то няма да се намери някой, който да си изхвърля буклуците, където намери? Примерите са десетки.
      Още повече, че става дума за Златев.
      Всички помним, как именно спровете около депото в Темуша изяде главата на Г.Георгиев. И Златев помогна на Гавалюгов да стане кмет.
      И сега той, очевидно, слушайки интервюто му, връща жеста.
      И ако общинския кмет е на мястото

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Септември, 19:08

    2 /1 Да ама Не е!

  • Отговори (1) (1)
    4. добавен от: Анонимен 18 Септември, 19:12

    Собственост е на Пеевски

  • Отговори (9) (3)
    5. добавен от: Анонимен 18 Септември, 19:17

    За разлика от Ванчо Обследването, Георгиев не разреши на олигарха от Правец да прави подобно нещо до депото за битови отпадъци. Халетата май все още си стоя, но Георгиев стовари едни камари с камъни на пътя до тези съоръжения и не даде разрешителни от общината, с което спря писледващите мераци на олигарсите да ни зариват с боклуци. Колкото и да имаше кусури Г.Г, знаеше кое е добро за общността, а нашия чиляк се дрънкаше с човека и в национален ефир, а сега му пристана. Защо тази фирма собственик на кариерата не направи такова депо в правешка община. И.Г разочароваш нормално мислещите хора, които те подкрепихме на последните избори. Но грешка повече няма да има от страна на народа

    • (7) (8)
      1. добавен от: Анонимен 18 Септември, 20:30

      № 5 Много е просто, но не и за прости хора, и даже и кучетата го разбраха с изключение на побеснелите, че Г.Георгиев крадеше от общината заедно със Златев и бившия белязан кмет му даде и разрешително за построяване на МВЕЦ "Бебреш", а Гавалюгов спря тези кражби и ограничи източването на язовира от Златев и поради това му пратиха бухалката КПКОНПИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      № 5 Това е истината, а всичко останало и всичките ти бръщолевения са просто ЛЪЖА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • (2) (0)
      2. добавен от: Анонимен 20 Септември, 09:27

      5.1 Ти си олигофрен. Разрешението за НВЕЦ се дава от областта и за твое сведение нивото стана о 5 на 8м при Гавалюгов, а не при Георгиев. Стига с това крадене, и сега се краде!!!!!!!! още повече, че Г.Г. отдавна го няма и вече да се оправдават с кражби на бившия е смешно /некадърност е това/

  • Отговори (4) (0)
    6. добавен от: Анонимен 18 Септември, 21:13

    Много приказки и нищо съществено. Вие му разрешете това депо пък после гонете михаля.
    Те и на Златев му разрешиха за МВЕЦ пък сега искат да спре работа защото ще останем без вода. Този Савов , толкова не е в час, как ви лъже само. Мафия. Нека не му разрешим да ни тровят за да печелят олигарсите милиони.
    А този палячо да върви на друго място , защо не отиде в София.

  • Отговори (4) (0)
    7. добавен от: Анонимен 18 Септември, 23:53

    Не само прах но и стрхотен шум и трясъци дето ще троши бетона и циглите....?

  • Отговори (4) (0)
    8. добавен от: Анонимен 19 Септември, 07:39

    Абе не ги пускайте тия там...ще ви изтровят

  • Отговори (4) (2)
    9. добавен от: Анонимен 19 Септември, 07:55

    Бившия "Чавдар" го претрошиха с такава мобилна трощачка и не разбрахте. Сега там е едно депо от претрошен бетон с добавени в последствие битови отпадъци.

    • (0) (1)
      1. добавен от: Анонимен 19 Септември, 18:46

      Глупости! Бившия "Чавдар" го натрошиха циганите, да си "наберат" желязо за вторичните. Даже един го затисна една плоча и го уби на място.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 19 Септември, 10:08

    Оставка некадърници

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete