Събота, 20 Април 2024, 02:48

Скравенци се надяват незаконното гето край селото да бъде премахнато

8 Май 2018, 13:03
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2679 13


Кметът на общината Иван Гавалюгов ще проведе среща с началника на РУ на МВР-Ботевград и кмета на село Скравена Методи Драганов, по повод незаконното ромско гето на ул. "Кокиче" в село Скравена.

За премахването му се подписаха 650 жители на селото. Някои от тях са лично потърпевши. Две възрастни жени се оплакаха пред репортери на balkanec.bg, като на едната от тях са откраднати косачка и телевизори, а на другата миналата година е нанесен побой. Водено е досъдебно производство, но до осъдителна присъда не се е стигнало, въпреки наличието на медицинско свидетелство.

На въпрос пред кмета на Скравена Методи Драганов, дали може с живеещите в гетото да се установи контакт, с цел изясняване причините за избора им на местоживеене и завладяване на земи, в които се разполагат чужди имоти, той в отговор заяви, че обитателите му са опасни.

По данни на скравенци ромското гето съществува поне от 20 години. Преди на това място е имало обработваеми земи на техни пра-роднини. Такъв е случаят на жена, чиито имот граничи с ромското гето, но е невъзможно там да се отглежда селскостопанска продукция. По думите й земята е била насадена с дръвчета, които в впоследствие били изсечени от въпросните обитатели на гетото. За същия този имот тя заплаща данък, което е парадкосално в предвид, че не може да го ползва.

Според кмета на общината проблемът се задълбочава. По думите му той се обсъжда и с хора от селото, и с кмета на Скравена възможни варианти за това, къде биха могли да се преместят тези хора. „На всички е ясно, че те са се самонастанили на общинска земя, постройките им са незаконни. Освен че са незаконни, това е по-малкият проблем, в тях няма нормални условия за живот – няма канализация, санитарни възли и т.н. На всичко отгоре има сигнали срещу живущите във въпросното гето за това, че извършват противообществени прояви”, това заяви Гавалюгов преди дни пред местните медии.





Източник: balkanec.bg

Коментари (13)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Май, 13:19

    Надежди - говежди :D

  • Отговори (8) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Май, 13:53

    А сега да видим общината и държавата кво могат. Но, кьорави ли са били до сега. Не работят ли системите на държавата, та трябва да се задеистват след подписки

  • Отговори (8) (0)
    3. добавен от: Анонимен 8 Май, 14:24

    Паразити долни,кво означава "опасни".???
    Как ще посягат на жена и ще остане така ,какви са те питам аз ??? Как ще се настаниш с нечии чужд имот без никакви последствия ! Мисля,че търпението на всички нормални хора почва да се изчерпва , и ,ако не искат КАТУНИЦА 2 да стане ,властите да се оправят с тия паразити както намерят за добре,защото в противен случай знаете кво последва...

    • (5) (0)
      1. добавен от: Анонимен 8 Май, 16:43

      толкова мъ е акъла на кмета

  • Отговори (5) (0)
    4. добавен от: Анонимен 8 Май, 18:31

    Баце всичко се срива,обаче сателитната чиния крепи положение :D

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 8 Май, 19:35

    Запалете ги тиа роми

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 8 Май, 19:37

    Бензин и нафта поливате сека барака и сичко е окей драскате клечката

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 8 Май, 19:37

    Нема ли мъже у скравена

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (2) (0)
    8. добавен от: Анонимен 8 Май, 22:05

    Никой не пише за катастрофата на Славейков онази нощ в Ботевград. Откъснат стълб, пияни мангали, полицай дето не знаят защо са там.......смешна работа.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 9 Май, 00:25

    Не пишат,че началника на пътната полиция е етрополски мангал.До къде я докарахме.Сега пенсоинират 6 полицаи,и така остават 11,от които 3 или 4 са жени.Кой искате да ви пази?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 9 Май, 17:09

    Бои за цигани

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete