Четвъртък, 25 Април 2024, 11:54

Скромно тържество за здравните инспектори в Ботевград на професионалния им празник

15 Март 2012, 12:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3144 0


Със скромно тържество здравните инспектори от Регионалната Здравна Инспекция – Ботевград ще отбележат професионалния си празник. Това каза за „Балканец” Стела Иванова – здравен служител в РЗИ. Причината за скромната трапеза, която ще направят Стела и колежки й са ниските заплати.
Жената работи тази професия от 5 години. Казва, че си харесва работата, макар тя да е свързана с конфликти. „Винаги съм била толерантна с хората. Често обаче в замяна  получавам ругатни и обиди”, споделя Стела. Но признава, че никога не е взимала подкупи, защото такива не са й били предлагани.
Здравният инспектор си пожелава за празника да бъде здрава и да среща повече уважение от страна на хората.
Денят на здравния инспектор се отбелязва всяка година от 1997 г. Насам.  На този ден през 1967 г. с Постановление на Министерски съвет е разкрита специалността „санитарен инспектор”.
Работата  на инспекторите е  свързана с опазване здравето на хората. За целта те проверяват обектите с обществено значение и документите, удостоверяващи здравното състояние на персонала работещ в тях. Вземат проби от продукти и стоки със значение за здравето на човека;издават задължителни предписания при констатиране на нарушения, спират незабавно експлоатацията на обекти или на части от тях или извършването на дейности в случаите, когато е налице непосредствена опасност за живота и здравето на хората, свързано с разпространението на заразни заболявания или за възникване на отравяния;съставят актове при установяване на административни нарушения, съблюдават изпълнението на Националния имунизационен календар и динамиката на заразните заболявания.
Екипът на „Балканец” поздравява здравните инспектори с професионалния им празник и им пожелава здраве, успехи и по – малко неприятности в работата!
 
Снимка: www.dartsnews.bg

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete