Сряда, 23 Май 2018, 11:34

Слави Трифонов за референдума: Политическата класа получи звучен шамар от своя суверен

7 Ноември 2016, 07:51
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 539 0

„Политическата класа получи звучен шамар от своя суверен, от своя началник, с гласуването на този референдум. 3 млн. човешки съдби и личности показаха, че искат те да бъдат управляващите”, каза шоуменът Слави Трифонов на специална пресконференция по повод проведения референдум.

Според предварителни данни от 20:30 ч. активността на националното допитване е била 50,37%, което по данни на екипа на „Шоуто на Слави” е около 3 млн. души.

„Политическата класа не може да не се съобрази. Не е възможно. Това е логичният път, по който трябва да върви нашата страна – да намерим формата и формулата, чрез която българският гражданин да бъде щастлив в страната си и децата му да са тук”, добави още Трифонов.

По думите му българският народ заслужава по-добри политици от тези, които има в момента.

На въпрос дали шоуменът ще направи партия след успеха на националното допитване, Трифонов отговори, че това зависи от обстоятелствата от тук нататък. „Не бях сигурен, че референдумът ще стигне до успешен край, но ние победихме тази система”, каза той и добави, че това е огромна отговорност за него.

Трифонов добави, че една от следващите инициативи, по които възнамерява да работи, е въвеждането на електронното гласуване.

„Този начин на гласуване е архаичен и остарял. Всеки един човек трябва да може да гласува от телефона си”, категоричен беше Трифонов.

За мажоритарния вот той каза, че по този начин ще се избегне гласуването за по-малкото зло. „Това, което видяхме в тези 27 години, е лошо. Сега търсим по-малко лошо. Мажоритарната система избира хора с качества, а не послушковци”, каза Трифонов.

„Живеем в нормална държава, част от Европейския съюз. Българинът управлява, а не политикът му”, допълни той.

Източник: http://btvnovinite.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (12)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (12)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (88)
70% Complete
Не подкрепям идеята (85)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (162)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (152)
70% Complete
Нямам мнение (11)
70% Complete