Четвъртък, 28 Март 2024, 23:38

След 15 март вероятно започва ремонт на пътната отсечка от "Розите" до Хлебозавода

5 Март 2019, 17:09
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1876 10


Трагичното състояние на Главен път I - 1 (стария път за София през Витиня), в участъка от Розите до входа на Ботевград при Хлебозавода, поражда безпокойство не само у гражданите вече месеци наред, но и у самото ръководство на Община Ботевград. За съжаление то получава до момента уклончиви отговори от собственика на пътя към момента – Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областно пътно управление. Въпросният основен ремонт на пътния участък, за който се говори от дълго време, може би ще се състои. Това стана ясно, след като кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов обяви пред местните медии, че последният разговор е с инж. Дончо Атанасов, който многократно е информиран писмено за проблема. Инж. Атанасов е поел ангажимент по телефона, след 15 март да се направи основно изкърпване или ремонтиране на въпросния участък.

„Всеки път изпитвам сериозно неудобство да обяснявам на граждани и на управители на фирми, защо е това състояние на пътя и кой трябва да поеме отговорност, да извърши необходимите инвестиции, за да може пътят да бъде основно реконструиран“, заяви кметът Гавалюгов. Той изрази надежда инж. Атанасов да спази думата си и да бъдат осигурени средства от републиканския бюджет и действително участъкът от 500 м да бъде приведен в състояние, което да е годно за нормално ползване. В момента на практика едното платно не се използва, а водачите на автомобили са принудени да карат в платното за насрещното движение.

„Този път, доколкото съм информиран, не е бил предназначен за такъв интензивен трафик , на какъвто бе подложен последната една година. Не дай си Боже да се случи някакъв пътен инцидент, тогава ще започне едно разследване от държавата и ще се окаже, че ще могат да се намерят средства. Но защо трябва да чакаме да се случи нещо неприятно, за да се реагира?! Кметът Гавалюгов е подал официално сигнал още преди 3 месеца , а неофициално по-рано, с искане държавата да си влезе в ролята, тъй като това е републикански път.

Кметът Гавалюгов отново припомни, че има подписано споразумение с Областно пътно управление за зимно и лятно поддържане, включващо снегопочистване и закърпване на възникнали дупки. По думите му такива улици са още „Цар Иван Шишман“, ул.“ Иван Вазов“, „Георги Сава Раковски“ , „Захари Стоянов“, бул. „България“ от участъка от светофара до изхода на Ботевград. „Това са републикански пътища, з а които е подписано въпросното споразумение.

"Средствата, които получаваме от държавата са абсолютно символични, но до скоро те бяха достатъчни да се извършва зимно и лятно поддържане. След пренасочването на тежкотоварния трафик от магистрала „Хемус“ през стария път през Витиня в посока Северозападна България, се стигна до трагичното състояние на участъка от Розите до входа на Ботевград при Хлебозавода. „Пътят се разруши, той не може да бъде изкърпван, въпреки, че сме го правили години наред. Това не решава проблема. Преди няколко месеца съм сигнализирал първо Областно пътно управление, след това АПИ за трагичното състояние и необходимостта от основен ремонт на този участък“. Кметът посочи, че първоначално отговорите били, че има споразумение за поддръжка на този път . „В тази връзка веднага внесохме искане за изключване на споразумението на този участък, тъй като средствата в размер на 2-3 хил.лв на километър за снегопочистване и изкърпване на 10 дупки с диаметър не повече от 50 см стигат, но за основен ремонт, за който са необходими стотици хиляди левове, не може да става дума“, категоричен е кметът на Ботевград.




Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (12) (4)
    1. добавен от: Анонимен 5 Март, 17:51

    Гелосания депутат пречи и спира всичко

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 5 Март, 19:02

    Dali moje" veroqtno "da si pla6tame vinetkite

  • Отговори (9) (0)
    3. добавен от: Анонимен 5 Март, 19:15

    И пътя до Врачеш е ужасен,кърпят дупки и след няма и месец дупките са още повече и по голями.кара се и в насрещното да се избягват дупките

  • Отговори (10) (0)
    4. добавен от: Анонимен 5 Март, 20:01

    Пътят от Врачеш до Ботевград се нуждае от спешен ремонт.Трябва да протестираме докато не се случи някоя трагедия.

  • Отговори (3) (1)
    5. добавен от: Анонимен 5 Март, 21:05

    ВЕРОЯТНО е ключовата дума, което може да означава много във времето разнесено, то и Кашана вероятно я оправят вече 35 години.

  • Отговори (1) (6)
    6. добавен от: Анонимен 6 Март, 07:21

    Кметът се бил безпокоял ....
    Ха ха ха това е вица на годината
    Направо не може за спи по цели нощи от безпокойство за дупките по улиците

  • Отговори (3) (0)
    7. добавен от: Анонимен 6 Март, 09:34

    Тоя път между Врачеш и Ботевград + чуклето е ужас. Хората карат в насрещното и е близо времето когато някой ще се утрепе

  • Отговори (2) (0)
    8. добавен от: Горуня 6 Март, 19:25

    Да се оправи и циганията на Пик-а ,кой ома нужда от тия буклучарници там???

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: анонимен 7 Март, 20:01

    След 15 март вероятно ,ами тогава и винетки след ремонта.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete