Четвъртък, 28 Март 2024, 14:47

Следващият ремонт по АМ "Хемус" ще бъде в тунел "Ечемишка"

31 Август 2016, 15:44
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1449 5


Следващият ремонт по АМ „Хемус” ще бъде в тунел „Ечемишка”. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова след инспекцията на ремонтните дейности в тунел „Витиня” на автомагистрала „Хемус”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Подготовката за този ремонт вече започва и през следващите дни ще започнат строителните дейности”, каза тя. По думите й дейностите там ще бъдат със същата активност, както при „Витиня”, тъй като двата тунела са строени почти по един и същи начин, в периода 1984 – 1986 година. Павлова обясни, че по принцип срокът за ремонта на „Ечемишка” е до края на годината, но не се ангажира с точна дата. „По-важно е качеството и по-важно е, ако излязат извънредни обстоятелства ние да сме подготвени, защото трябва да пазим живота и здравето и на работещите вътре”, подчерта министър Павлова. „Ако започнем ремонтите на съоръженията, които планираме за следващата година и през следващото лято ще има двупосочно движение в едното платно, за да довършим и тези ремонти”, каза Павлова.

„Смятам, че е по-добре да имаме търпение още една-две години, за да се оправят всички съоръжения и да пътуваме нормално”, каза министър Павлова. По думите й напредването на ремонтите ще зависи много от това каква ще е зимата. „Ако има много сняг ще можем да работим с един темп, а ако е по-мека и лека ще започнем дейностите по-рано и ще ги завършим по-рано. Някои дейности могат да завършват и до края на годината при добри метеорологични условия, но в момента е много трудно да се ангажираме със срок, но със сигурност няма да можем да отворим за движение при зимни условия до края на годината”, каза Павлова. Във връзка с ремонта на „Витиня” тя добави, че оттук нататък ще са нужди поне от 6 до 9 месеца, за да са сигурни, че всичко ще бъде изпълнено качествено и няма да се отвори нов проблем след година-две.

Източник: Агенция Фокус

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 31 Август, 15:49

    Балканчета, къде дянахте новината за Ацо ? Май в коментарите има нещо за триъгълника кмет-Щеф-Ацо,май?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 31 Август, 17:37

    И май,и юни,и юли, и така нататИка.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Ботевград 31 Август, 18:36

    Леле как се оправдават с времето! Бас лова, че зимата ще бъде "официално" определена като тежка. Не си спомням някога зимата да е била наречена "лека".

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 31 Август, 18:55

    Некадърници........без Свинетка,която е кадърна много....за едни други неща....

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 31 Август, 21:19

    Mnogo znae pak taz Lili vinetka li e , minetka li,bog da pazi ot takiva trasuliavci na GERB

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete