Събота, 24 Август 2019, 07:29

Собственик отива на съд за осъществено незаконно присъединяване на имота му към електроразпределителната мрежа

25 Март, 13:59
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1011 2


След приключване на процесуално- следствените действия по досъдебно производство, образувано в РУ- Елин Пелин, в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 234В, ал.1 от НК е привлечен 73- годишен столичанин. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че той е осъществил незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа в имота си в с. Гайтанево, като е създал условия за непълно отчитане на потребената електроенергия. Делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за предаване обвиняемия на съд.

Междувременно, в хода на продължаващите активни съвместни проверки на ОДМВР- София и ЧЕЗ Разпределение за противодействие на незаконните действия по мрежата, водещи до незаплащане на консумираната електроенергия и влошаване на качеството на услугата за коректните клиенти, на 22 март е констатирано и документирано поредно незаконно присъединяване- в частен имот в с. Лъга, за което собственикът е признал, че е извършител. След оглед на местопроизшествието по случая в РУ- Етрополе е образувано досъдебно производство.

Районните управления към ОДМВР- София и дружеството продължават съвместните си действия за предотвратяване на нерегламентираните действия по мрежата, с цел гарантиране сигурността на електрозахранването за гражданите в региона.

Източник: ОДМВР-София

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (11)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (243)
70% Complete
Не (137)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (310)
70% Complete