Четвъртък, 28 Март 2024, 10:48

Софийска област ще се включи в кампанията на БМЧК „Всички имаме грижата”

12 Март 2012, 12:04
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2495 0


Българският Младежки Червен кръст ( БМЧК) започна Национална доброволческа информационна кампания за насърчаване на приемната грижа. Това съобщиха от пресцентъра на червенокръстката организация.
Кампанията е под  надслов „Всички имаме грижата”. Тя  ще обхване   28- те  областни центрове и 81 общини в страната. В инициативата ще се включат 1 300 доброволци на БМЧК. Кампанията  е част от Програмата за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи социалните институции. Реализирана е  с финансовата помощ на фондация „Велукс” и в партньорство с Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Зона Европа.
БМЧК подготви кампанията в партньорство и със съвместните усилия на над 80 организации и институции, ангажирани с каузата на приемната грижа по места. Целта на националната кампания е да постигне максимална обществена съпричастност и отговорност. До момента готовност за отразяване на кампанията са заявили над 100 регионални печатни и електронни медии. За да бъде реализирана успешно кампанията, над 300 доброволци на БМЧК преминаха обучения по приемна грижа, в които с готовност се включиха консултанти и щатни специалисти на БЧК и професионалисти по въпросите на приемната грижа от партньорски организации.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (34)
70% Complete