Понеделник, 19 Април 2021, 16:32

Софийска окръжна прокуратура разследва делото за подкуп, поискан от полицейски служител

6 Април, 17:13
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 392 0


Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 304б, ал. 1 от НК – искане на подкуп с цел упражняване на влияние при вземане на решение от длъжностно лице. До разкриване на деянието и установяване на извършителя му се стигна в резултат на съвместните действия на прокуратурата и служители в Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР.

Събрани са доказателства за това, че на 10.03.2021 г. полицейски служител в РУ на МВР гр. Костинброд поискал парична сума в размер на 2000 лева, която не му се следва. Срещу подкупа той следвало да въздейства върху конкретно длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения. Няколко седмици по-късно – на 01.04.2021 г., в гр. Костинброд, парите били приети от него.

В качеството на обвиняем за извършено престъпление Софийска окръжна прокуратура е привлякла В.К. По искане на наблюдаващия делото прокурор съдът му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

За престъпление по чл. 304б, ал. 1 законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до шест години и глоба до пет хиляди лева.Източник: Пресцентър – Апелативна прокуратура София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (2)

Има ли нужда от поставянето на допълнителни светофари в града?

Анкета » коментари (2)

Има ли нужда от поставянето на допълнителни светофари в града?

отговори
Да (50)
70% Complete
Не (21)
70% Complete