Петък, 19 Април 2024, 03:23

”Sosiete Generale Експресбанк” предложи на брокерите сътрудничество при жилищното кредитиране

8 Март 2012, 12:56
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3383 0


Презентация на възможностите за жилищно кредитиране представи банка ”Sosiete Generale Експресбанк” на среща с брокерите на недвижими имоти в Ботевград. Те получиха предложение от банката за сътрудничество при покупко-продажбата на имотите. На срещата стана ясно, че ”Sosiete Generale Експресбанк” е една от банките в града, която дава едни от най-високите комисионни на брокерски къщи,  осигуряващи й клиенти.
Регионалният мениджър  индивидуални клиенти- група Плевен, Иво Здравков запозна присъстващите с трите най-актуални за жилищния пазар кредити.
Най-новият продукт „Кредит Мост” предлага възможността за закупуване на апартамент или къща в момент, в който човек решава да продаде старото си жилище. В срок от една година обаче кредитоискателят трябва да го продаде и да погаси 30 % от кредита. Банката финансира до 100% от цената на закупуваното жилище.
  Кредитът за покупка на апартамент или строителство на къща се финансира до 80% от  пазарната стойност на закупения имот. При одобряване на кредитите се изисква експертното мнение на оценители на имотите. В Ботевград банката работи с Иван Агов, Генка Енева и други. Срокът за погасяване и при двата кредита е от 3 до 30 години. Клиентите най-често избират срок от 20 години- каза Иво Здравков. Според него банката финансира до 100 % закупуването  и на общински жилища след  издадена заповед на общината. С цел търсене на оптимални варианти при затруднено погасяване на вноските по кредитите, банката успешно прилага ипотечен кредит „Експрес финанс”. Той дава възможност за получаване на по-голяма сума и за по-дълъг срок на изплащане в сравнение с обикновения  потребителски кредит за инвестиране или за посрещане на текущи нужди.
Банка ”Sosiete Generale Експресбанк” предлага всички свои кредити без първоначална или годишна такса, без ограничения в размера на кредита и за дълги срокове. Кредит до 100 хил. лв. се одобрява за една седмица, каза г-н Здравков. Банката също предлага рефинансиране на кредити от други банки.
В момента търсенето на жилища в Ботевград силно е намаляло-отчетоха имотните посредници. Жилища се търсят предимно от хора, завърнали се от чужбина и от млади хора, съобщиха от брокерските къщи „Вадис”, „Минеа” и Иванка Златева-брокер на свободна практика. Предпочитани са панелните апартаменти, защото са по-евтини. Цената им варира от 30 до 50 хил. лв.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete