Петък, 19 Април 2024, 01:11

Социалистите в Ботевград честваха 125 години партийна организация

17 Декември 2018, 17:02
(2) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2577 24


125 години организирано социалистическо движение в Ботевградския край честваха местните социалисти, вчера -16 декември.


Паметното събитие бе отбелязано тържествено в присъствието на зам.председателя на НС на БСП Деница Златева, Валентина Богданова- председател на Общопартийната контролна комисия (ОбКК), народните представители Иван Ченчев, Радослав Стойчев и Лало Кирилов, Радостин Радев – кмет на община Костенец, Александър Манолов – председател на Областния съвет на БСП-София област, Симеон Игнатов – председател на УС на БАС, Йорданка Кринчева- областен председател на БАС, Пламен Милев – от политическо направление „Публични политики” и др. Гости на празника бяха и представители на партийните организации от Правец, Етрополе, Своге, Елин Пелин, Долна Баня и др.

По повод юбилейната годишнина бяха връчени почетни плакети, за принос в развитието на партийната организация, на четирима заслужили партийни функционери. Това бяха Цветан Коцев - изпълнителен директор на „Микроелектроника“ АД и председател на Обс на БСП от 2000 до 2008г, проф. Стоян Михайлов - член на ЦК на БКП, Марин Вутов - кмет на Община Ботевград от 1976 до 1988г и Борис Георгиев - втори секретар на Градския комитет на БКП и един от директорите на завод за автобуси „Чавдар”.

С почетни грамоти бяха отличени д-р Веселка Златева, Михаил Димитров и Веселина Кръстева – председатели на Общински съвет на БСП, в годините след демократичния преход, както и партийни секретари на населените места. Основната партийна организация в Литаково бе удостоена с отличието за активна партийна работа и принос в обединяване усилията в съхраняване паметта на партията.

Приветствие до партийната организация на община Ботевград отправи Деница Златева, от името на председателя на НС на БСП, Корнелия Нинова. Симеон Игнатов и Йорданка Кринчева припомниха смисъла на антифашистката борба, в която свидни жертви даде и Ботевградският край. Народният представител и водач на листата в 26 МИР Иван Ченчев заяви, че в своята 125-годишна история Ботевградската партийна организация е не само двигател на героични събития, но истински пътеводител на обществено-политическия живот през целия период на развитие на страната, вече век и четвърт. Той пожела партийната организация да продължава предначертания път на съхраняване на социалистическата идея, и отстоявайки политиките на БСП, да привлича нови последователи и привърженици.

В своето поздравително слово към гостите и партийните членове, председателят на Общински съвет на БСП в Ботевград Николина Цолова посочи, че борбата за справедливост продължава и днес, като подчерта, че именно партията, основана от Димитър Благоев е тази, която изгради Ботевградския край в силно развит индустриален район, превърнал се в център на българската микроелектроника и автобусостроене, битова химия и развито селско стопанство. „И днес с „Визия за България“ се стремим да дадем отговори на въпроси, които нашето общество търси вече 30 години, като води своята битка за победа над корупция, бедност, липса на алтернатива за професионална реализация и връщане на отнетите социални придобивки. Борбата продължава, така както я започнаха Иван Гешков в Новачене и Поп Нако в Трудовец! Борба, с която ние- социалистите от Ботевградска община, сме решени да отговорим на предизвикателството на времето, в което живеем!”, каза в заключение Николина Цолова. Тя отправи благодарност към всички партийни членове и призова за обединяване на усилията в предстоящата голяма предизборна битка, за спечелване доверието на гражданите.

Празникът продължи с прожекция на авторски филм на партийната организация, показващ общите усилия на млади и стари, в стремежа за съхраняване историята на партийната организация, от далечната 1983 г до днес.

Специално за бележитата годишнина Общински съвет на БСП издаде книга и юбилеен вестник.



Източник: balkanec.bg

Коментари (24)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (10) (4)
    2. добавен от: Анонимен 17 Декември, 18:01

    Божее в кои години живеем - толкова много ятаци на едно място.

  • Отговори (5) (4)
    3. добавен от: Анонимен 17 Декември, 18:06

    Пак ли тоя Ченчев бе, до кога ще лъже и маже?

    • (6) (5)
      1. добавен от: Анонимен 17 Декември, 18:31

      Поне е млад и хубав мъж.

  • Отговори (6) (4)
    4. добавен от: АЗ 17 Декември, 18:31

    Слава на ЦК на КПСС и всичките му производни :D

  • Отговори (7) (3)
    5. добавен от: Анонимен 17 Декември, 18:37

    Много хубаво тържество,много гости и много хора бяха,добре организирано.

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (9) (3)
      1. добавен от: Анонимен 18 Декември, 07:58

      Драганов, спри да пишеш срещу Мая Пенчева, гледай си здравето, че видът ти е на вампир от хелоуинско парти.

  • Отговори (0) (5)
    9. добавен от: Анонимен 18 Декември, 08:50

    Ей поплювко не се занимавай с мен. Дано и ти се разболее по тежко от мен да заприлича на баба Яга. В коментарите. Вече не ви отразява щото сте ниска топка за мен.

    • (3) (0)
      1. добавен от: Анонимен 18 Декември, 11:00

      Драганов, ти ли, неграмотнико, си "висока топка"? Я се виж, че в в 4 изречения имаш 6 правописни грешки!

    • (2) (2)
      2. добавен от: Анонимен 18 Декември, 11:44

      Ама коя е Мая Пенчева, та не може да се пише срещу нея? Хората пишат критики срещу Бойко Борисов, срещу БСП и всички производни, срещу кмет, та срещу някаква си физкултурничка не можело да се пише. Хайде де!

  • 10.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete