Четвъртък, 18 Април 2024, 06:51

Социалната инициатива на Областния управител бе приета с благодарност от пенсионерите от Горна Малина

12 Септември 2017, 10:23
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1182 0


Благодарности и комплименти получи Областният управител Илиан Тодоров от пенсионерите от община Горна Малина, които този уикенд бяха на безплатен отдих на вила „Горска поляна“ в к.к. Боровец.
Това е втората група възрастни хора от Софийска област, които прекарват по 3 дни в курорта в рамките на социалната инициатива на Областния управител.

В събота г-н Илиан Тодоров и Главния секретар на Областната администрация г-жа Мая Цанова посетиха 16-те дами от община Горна Малина, за да се уверят, че се чувстват добре и имат всичко необходимо за пълноценен отдих и приятен престой в почивната база на Областната администрация, предоставена им напълно безвъзмездно. На свой ред пенсионерите разказаха за ежедневните разходки и занимания, с които разнообразяват почивката си като подчертаха, че са изключително доволни от условията и с радост биха останали колкото е възможно по-дълго.

Припомняме, че инициативата на Областния управител стартира с безплатен летен отдих за социално слаби деца от Софийска област, които имат добри резултати в училище. От поканата на г-н Тодоров се възползваха девет общини, а 116 деца прекараха по 3 незабравими дни в к.к. Боровец. Инициативата бе подкрепена от община Самоков и от местния бизнес в лицето на „Бороспорт“ АД, които осигуриха безплатни карти за лифт за децата, както и от хотел „Самоков“, които предоставиха плувния си басейн за тях.

Тазгодишната социална кампания на Областния управител ще приключи през месец ноември, когато три дни в Боровец ще прекарат и последните групи възрастни хора. Очаква се над 160 пенсионери от седем общини в Софийска област да се възползват от поканата на Областния управител.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete