Вторник, 23 Април 2024, 23:03

СОУ"Христо Ясенов" ще участва в състезание по английски

23 Февруари 2012, 09:16
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2732 0


Учениците от гимназията, заедно с техните учители Стефка Станева, Марина Кацарова и Мария Кусева, под ръководството на Карина Стрейндж- доброволец в училището от Корпуса на Мира в България се подготвят усилено за Второто национално състезание по правопис на английски език – Spelling Bee – 2012.
Регистрацията на училището премина успешно, периодично се получават указания от организаторите на състезанието и с огромен интерес учениците се занимават със задачите. В състезанието ще участват 200 училища от цялата страна.
Spelling Bee участници са ученици от 4 до 7 клас, на възраст между 9 и 14 години. 25 ученици от училището ще вземат участие в първия етап на състезанието.
В момента тече Подготвителен етап – от 16 януари до 26 март. Учителите прилагат интерактивни методи за обучение на участниците и са благодарни на подкрепата на Кари и на Фелиша Бивенс- доброволец от Корпуса на мира и организатор на състезанието.
Местното състезание  ще е между 26-30 март в училище. Състезанието ще излъчи един победител, който ще се състезава на регионално ниво през месец април между 26 и 29 април в гр. София. Националният финал е на12 май в София.
Всички участници в състезанието ще получат сертификат за участие, а победителят- награда.
На 25.02.2012г. от 11ч. в гр. София Стефка Станева- учител по английски език и представител на групата учители, участваши в състезанието ще се включи в среща, на която ще се планира и обсъждат проблеми и въпроси около организацията и подготовката на учениците за състезанието.
Повече информация за състезанието може да откриете на уеб сайта на www.spellingbee-bg.com.
Успех на участниците и на техните учители!
Текст и снимки:Росица Василева


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete